Filmavond over Haarle op de dag dat Haarle werd bevrijd

HAARLE - Vanwege de coronacrisis moest ook in Haarle een streep worden gezet door het programma van 75 jaar Vrijheid. Het lag in de bedoeling de meeste activiteiten door te schuiven naar het voorjaar van 2021, maar ook dat is helaas niet mogelijk.

Door de coronamaatregelen kunnen er ook nu in 2021 bijvoorbeeld geen filmavonden worden georganiseerd. Daarom hebben het comité 75 jaar Vrijheid Haarle en Stichting Marke Haarle een goed alternatief gezocht en gevonden. HOi media gaat op vrijdag 9 april (de bevrijdingsdatum van Haarle) vanaf 19.00 uur een twee uur durend programma over de oorlogsgeschiedenis van Haarle uitzenden. Thema’s van films zijn: 1800 dagen oorlog, sporen in de Haarlese bodem, wat gebeurde er op 9 april 1945 in en rond Haarle en “wakker worden, het is oorlog”.

Unieke documentaire
De films zijn gemaakt door de Haarlenaren Willy Wolterink en Henk Vloedgraven die daar heel veel tijd aan hebben besteed met als resultaat unieke films/documentaires over de lokale geschiedenis. Verschillende families hebben hun medewerking verleend.

Uitzending
De filmavond wordt op 9 april om 19.00 uur uitgezonden via HOi tv en herhalingen ervan zijn te zien van zaterdag tot en met donderdag. HOi tv ontvangt u via Ziggokanaal 42. Op KPN glasvezel via kanaal 1325. Of kijk via uitzending gemist: https://www.hoimedia.com/uitzending-gemist/

Meer berichten