Plaatsing antennemast aan de rand van de Kruidenwijk

NIJVERDAL - Er is een vergunning afgegeven voor het plaatsen van een antennemast aan de rand van de Kruidenwijk. De mast wordt geplaatst in het gemeentelijke bos aan de Veenweg, tegenover huisnummer 10.

De huidige mast die zorgt voor een mobiel netwerk voor de bewoners van de Kruidenwijk is gekoppeld aan een hoogspanningsmast van TenneT, beheerder van het hoogspanningsnet in Nederland. Zij hebben aangegeven dat er geen antennemasten meer toegevoegd kunnen worden aan deze hoogspanningsmast. Daarom is er gezocht naar een nieuwe locatie.

Zoektocht
Bij het zoeken naar een nieuwe locatie is in eerste instantie gekeken naar een bestaand gebouw dat hoog genoeg is voor voldoende bereik, maar deze werd niet gevonden en daarom is er gekeken naar een andere optie. Met de voorwaarde dat dit een centrale locatie moet zijn, die voldoende dekking geeft, zodat bewoners van de Kruidenwijk voldoende bereik houden met hun mobiele telefoon. Deze plek is nu gevonden. ‘We weten dat niet alle inwoners het eens zijn met de aangewezen locatie voor de antennemast. Er is gekeken naar andere opties, maar uiteindelijk blijkt dit echt de meest geschikte locatie te zijn. Het plaatsen van de antenne op een bestaand gebouw blijkt niet mogelijk te zijn en afwijken naar een andere locatie betekent al gauw dat het bereik niet voldoende zal zijn voor de gebruikers’, aldus wethouder Margreet Overmeen – Bakhuis.

Wetgeving
Er is geen specifieke wetgeving die het plaatsen van de antennemasten regelt. In de Telecommunicatiewet staan wel regels voor de uitgifte van frequenties en het delen van antenne-opstelpunten. Voor antennes hoger dan 5 meter is toestemming van de gemeente nodig via een omgevingsvergunning. Antennes onder de 5 meter zijn in de meeste gevallen vergunningsvrij te plaatsen. Uiteindelijk moet de gemeente vanuit de wet zorgen dat providers kunnen zorgen voor voldoende bereik voor hun gebruikers.

Meer berichten
 
Auto zoeker