Opgeruimd het voorjaar tegemoet!

Krijgt u ook al zin om de boel eens lekker op te ruimen en schoon te maken? Een voorjaarsschoonmaak zoals vroeger heel gebruikelijk was, gebeurt tegenwoordig niet meer. Toch begint bij menigeen het te kriebelen om eens grondig te werk te gaan of zelfs de boel helemaal om te gooien en wanden te voorzien van een nieuw kleurtje. Misschien ook eens de tijd nemen om overbodige spullen weg te doen.

Laat u bijvoorbeeld eens inspireren door 'opruimgoeroe' Marie Kondo. Haar methode houdt in feite in dat alle spullen bij elkaar worden gelegd. Voor elk item moet de vraag 'word ik hier gelukkig van?' beantwoord worden. Bij een positief antwoord krijgt het een plekje. Alles wat overblijft kan of de container in of bijvoorbeeld naar de kringloop. Voor spullen die al lange tijd achter in de kast staan en nooit gebruikt worden, zal de vraag er hoogstwaarschijnlijk voor zorgen dat er afscheid van wordt genomen.

Rigoureus of niet
U hebt natuurlijk zelf in de hand hoe rigoureus u gaat opruimen. Het hele huis van boven tot onder aanpakken is erg tijdrovend, maar zo kunt u wel ervoor zorgen dat al het keukengerei bijvoorbeeld een plaatsje krijgt in de keuken. Niet meer het extra servies in de kast in de woonkamer, omdat daar toevallig nog plek was en het gourmetstel op zolder omdat u dat maar één keer per jaar gebruikt. U kunt het natuurlijk ook houden bij kast voor kast of ruimte voor ruimte. Voordat u spullen weer op zijn plek zet even een doekje erover en dan zorgen dat u niet stiekem weer nieuwe spullen koopt om de leegte op te vullen.

Meer berichten
 
Auto zoeker