Foto:

Paasactiviteiten in de gemeente

HELLENDOORN - Ook dit jaar zijn er vanwege de coronamaatregelen weinig paasactiviteiten. Toch zijn er een paar dingen om te doen voor jong en oud op eerste en tweede paasdag, zowel binnen- als buitenshuis.

Voor het tweede jaar op rij gaat de eierspeurtocht van RTV Oost niet door. Net als vorig jaar heeft de regionale omroep een alternatieve zoektocht via de radio. Op maandag 5 april zal er tussen tien uur ‘s ochtends en vijf uur ‘s middags tijdens de muziek gekakel te horen zijn op Radio Oost. Hoor je de kakelende kip? Bel dan naar de radiostudio via 074 - 2 456 665. RTV Oost laat op haar site weten dat er verschillende prijzen te winnen zijn, waaronder een bluetooth koptelefoon, een RTV Oost vogelhuisje en een rugtas vol verrassingen.

Stiltewandeling
Op eerste paasdag zal er een stiltewandeling worden gelopen, georganiseerd door Kleine Kapel Noetsele. Op deze zondag zal de wandeling van negen uur tot tien uur in de ochtend plaatsvinden en gaat men de berg op. De kapel laat weten dat er bij grote opkomst gewandeld zal worden op meerdere terreinen.

Wandelende pubquiz
Voor de minder stille mensen organiseert Grandcafé N-Joy een paaswandeling met pubquiz. Tijdens de wandeling van zes kilometer door het bos zullen er meerdere vragenrondes gehouden worden. Het café laat weten dat ze uitsluitend via aanmelding werken, dit kan via het geplande evenement op de Facebookpagina van Grandcafé N-Joy. Bedrijfsleider Yvette Hoogland zegt dat er gezellige avonden te winnen zijn.

Staatsbosbeheer
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug biedt coronaproof knutselactiviteiten aan, voor thuis of buiten. Volgens het centrum hebben alle pakketten een linkje met de natuur. Via de Facebookpagina Knutsel2Go zijn diverse varianten te vinden en te bestellen voor jong en oud. De pakketten worden aan huis bezorgd.

Het Ravijn
Een paasduik bij zwembad Het Ravijn zit er dit jaar niet in. Het zwembad aan de Piet Heinweg heeft besloten zowel eerste als tweede paasdag het bad gesloten te houden voor gasten.

Tekst: EG-WÉL

Meer berichten
 
Auto zoeker