Minibieb: voor elkaar en met elkaar

HELLENDOORN - Een minibieb, je kunt er boeken lenen, brengen, ruilen of zelfs weer bij een andere minibieb inleveren. Een idee om de samenleving leuker te maken en ervoor te zorgen dat alle boeken niet ergens in de kast liggen te verstoffen. Je maakt er een ander blij mee, maar ook jezelf!

Een minibieb hangt of staat vaak op een makkelijk toegankelijke plek. Iedereen uit die omgeving kan er zo langs om een boek te lenen, te brengen of te ruilen. Ben je op reis en heb je het boek mee? Geen probleem! Lever hem in bij een andere minibieb, ook al is dat op een hele andere plek. Een minibieb is een plek voor iedereen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Dat is ook wat het zo leuk maakt. Je kunt te allen tijden een boek lezen of een boek brengen. Iedereen moet toch de kans krijgen om een boek te lezen?


Leesplezier
Ook in Nijverdal en Hellendoorn zijn er genoeg minibiebs te vinden. Aan de Kamille 1 staat er bijvoorbeeld eentje. Er liggen kinderboeken, maar ook boeken voor volwassenen. Voor de minibieb hoef je geen afspraak te maken. Zo kun je zelfs in de coronatijd een boek ophalen of brengen! Je kunt de minibieb herkennen aan de gele kleur. In Hellendoorn staat Gabriella’s minibieb. Hier kunnen zowel volwassenen als kinderen terecht voor leesplezier. De bieb staat aan de Hans Ten Brugstraat 1a en heeft een witte kleur.


Niet alleen boeken
De Boekenhoek, deze bieb staat aan de portlandweg in Nijverdal. Ook hier kun je de leukste boeken vinden voor jong en oud. De minibieb kun je op de schutting vinden en heeft een bruine kleur. Vind je leesboeken niet zo leuk, maar wil je graag tijdschriften lezen, of een spelletje spelen? Dan kun je terecht bij minibieb de Notenhoek. Bij de Notenhoek hebben ze allerlei leuke boeken en tijdschriften, maar ook puzzels en speelgoed. De minibieb bevindt zich aan de Notenhoek 22 in Hellendoorn en kun je herkennen aan de bruine kleur en de pop die in de kast staat. Ben je dus op zoek naar een leuk boek, of heb je boeken waar je niks meer mee doet? Kijk dan eens naar de minibiebs in jouw buurt en maak ook anderen blij!


Meer berichten
 
Auto zoeker