Nog steeds relatief veel coronabesmettingen in Hellendoorn

HELLENDOORN - Het beeld rondom het aantal coronabesmettingen in ons land is zeer gemengd op dit moment. Hoewel er door de aangescherpte maatregelen landelijk wat grip lijkt te komen op de derde golf, zat Hellendoorn helaas de afgelopen weken nog relatief hoog qua het aantal besmettingen.

De GGD Twente kijkt dagelijks naar het aantal besmettingen in de regio als geheel en op gemeentelijk niveau. Twente presteerde de afgelopen weken al een stuk beter dan andere regio’s in ons land. Zo zat het aantal besmettingen per 100.000 inwoners afgelopen week op 190, tegenover ruim 278 per 100.000 inwoners landelijk. Echter loopt ook binnen Twente het beeld sterk uiteen. Hellendoorn was hierbij de negatieve uitschieter, er was sprake van 373 besmettingen per 100.000 inwoners, een stijging ten opzichte van eerdere weken. Ter vergelijking, in Rijssen-Holten lag ditzelfde cijfer op 146, in Almelo op 151 en in Haaksbergen op slechts 61.

Blijven volhouden
De belangrijkste boodschap die de gemeente en gezondheidsdiensten overbrengen op dit moment is simpelweg: blijf u goed aan de regels en adviezen houden, hoe lastig dit ook kan zijn. Naast de goede persoonlijke hygiëne - veelvuldig handen wassen en hoesten in de ellenboog - is het vooral belangrijk om de onderlinge contacten zoveel mogelijk te beperken. Oftewel, ga liever niet bij mensen op bezoek, werk vanuit huis en winkel functioneel als het noodzakelijk is.

Vaccinatielocatie
Een positief lichtpuntje is de geplande opening van een eigen vaccinatielocatie in Nijverdal. De GGD Twente opent medio mei een priklocatie bij Hof van Nijverdal aan de Van den Bergsweg 3. Dit maakt het voor veel mensen makkelijker om zich te laten vaccineren, aangezien zij niet meer zo ver hoeven te reizen naar bijvoorbeeld Almelo of Hof van Twente. Het openen van een priklocatie in Nijverdal is onderdeel van de grotere opschaling in de regio om uiteindelijk alle inwoners zo snel mogelijk te kunnen vaccineren. Dit, in combinatie met goede naleving van de regels, moet ervoor zorgen dat we samen de crisis weer snel onder controle krijgen en achter ons kunnen laten, zo is de boodschap.

Meer berichten