Foto: Niek Spin

Basisscholen De Peppel en ’t Heem samen door fusie

NIJVERDAL – Vanaf volgend schooljaar zullen basisscholen De Peppel en ’t Heem fuseren. De twee scholen zullen samengaan in het multifunctioneel centrum De Twijn aan de P.C.Stamstraat.

Reden voor de fusie is volgens de scholen de grootte van hun organisaties. “Beide scholen zijn te klein en komen binnen enkele jaren binnen de opheffingsnorm”, laat ’t Heem weten op zijn website. Volgens beide partijen was er ook een wens van ouders voor een grotere school om hun kinderen met meer leeftijdsgenoten in contact te laten komen.

Locatie
Tijdens een fusie van de basisscholen De Tormentil en De Drie Linden in 2015 behielden zij wel hun locaties in de Kruidenwijk en Hellendoorn onder de naam Reggewinde. Voor de fusie van De Peppel (Blokken) en ’t Heem (Groot Lochter) is dit niet het geval. De scholen hebben gekozen samen te gaan in De Twijn aan de P.C. Stamstraat vanwege de staat waarin de gebouwen zich bevinden. “Het zou jammer zijn dat er veel onderwijsgeld naar onderhoud en instandhouding van gebouwen gaat”, aldus ’t Heem. Er wordt nog gekeken naar veiligheid van diverse routes van en naar de school.

Methode
Een veelgestelde vraag van ouders is de manier hoe er zal worden lesgegeven. ’t Heem is een Daltonschool, De Peppel “werkt op een soortgelijke manier”. De ankerpunten voor een Daltonschool zijn vrijheid in gebondenheid, zelfstandigheid en samenwerking. De scholen laten in een reactie naar de ouders verder weten: “Op ‘t Heem wordt bij de Wereldoriëntatievakken gewerkt vanuit de principes van de Meervoudige Intelligentie, op de Peppel wordt de methode Blink gebruikt”. De school hoopt dat naarmate de fusie vordert, ouders een duidelijk beeld kunnen vormen en eventueel dan een keuze kunnen maken.

Team
De Peppel, ’t Heem en Reggewinde staan onder leiding van directeur Rob Huberts. Naar verluid zal hij aanblijven in zijn functie. “Gekozen is voor een constructie met een meerscholendirecteur, omdat in deze constructie de scholen veel beter kunnen samenwerken.” De scholen geven aan dat er geen ontslagen zullen vallen. De overkoepelende Stichting Varietas kan volgens hen meer dan voldoende werkgelegenheid bieden aan personeelsleden.

Tekst: EG-WÉL

Meer berichten
 
Auto zoeker