Veilig starten met hardlopen na clinic

NIJVERDAL - Het is u misschien al wel opgevallen de laatste tijd: meer mensen zijn begonnen met hardlopen. Een mooie, individueel te beoefenen sport die in principe erg laagdrempelig is. Maar het is ook een sport waar de beginner gemakkelijk blessures op kan lopen. Daarom organiseren atletiekvereniging ASV Atletics en ZorgSaam LopersCompany gezamenlijk hardloopclinics.

Komende woensdag 14 april gaan deze van start en de aanmeldingen stromen al aardig binnen. De opzet is om tien trainingen te geven die op de woensdagavond om 19.00 uur starten. De eerste 7 trainingen worden dan gehouden bij ZorgSaam op de Koemaste in Hellendoorn, de laatste drie worden gegeven op de atletiekbaan van Atletics. Zo kunnen de beginnende hardlopers niet alleen kennismaken met het lopen op een professionele baan, maar ervaren ze ook wat de vereniging te bieden heeft. Naast de passende begeleiding doelt men dan ook op het stukje gezelligheid.
Goede basis
De hardloopclinics van ASV Atletics en ZorgSaam zijn er op gericht om de startende hardloper een goede basis te geven. Aan de hand van een beproefd schema kan men dit stap voor stap opbouwen naar een half uur ononderbroken hardlopen. De clinic schenkt veel aandacht aan de juiste looptechniek en houding. Vooraf worden ook de schoenen, voeten en stabiliteit bij ZorgSaam gecheckt zodat blessures zoveel mogelijk worden voorkomen. De ervaring leert dat veel mensen met groot enthousiasme beginnen aan lopen, maar al snel uitvallen met blessures die goed voorkomen hadden kunnen worden.

Aanmelden
Deelname aan de hardloopclinic kost 75 euro; een kleine investering die veel blessureleed en problemen kan voorkomen. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op www.zorgsaamloperscompany.nl Let wel: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Ook kan in verband met de coronamaatregelen een maximum van 15 mensen deelnemen.

Meer berichten
 
Auto zoeker