Afbeelding

Veilig starten met hardlopen na clinic

Algemeen

NIJVERDAL - Het is u misschien al wel opgevallen de laatste tijd: meer mensen zijn begonnen met hardlopen. Een mooie, individueel te beoefenen sport die in principe erg laagdrempelig is. Maar het is ook een sport waar de beginner gemakkelijk blessures op kan lopen. Daarom organiseren atletiekvereniging ASV Atletics en ZorgSaam LopersCompany gezamenlijk hardloopclinics.

Komende woensdag 14 april gaan deze van start en de aanmeldingen stromen al aardig binnen. De opzet is om tien trainingen te geven die op de woensdagavond om 19.00 uur starten. De eerste 7 trainingen worden dan gehouden bij ZorgSaam op de Koemaste in Hellendoorn, de laatste drie worden gegeven op de atletiekbaan van Atletics. Zo kunnen de beginnende hardlopers niet alleen kennismaken met het lopen op een professionele baan, maar ervaren ze ook wat de vereniging te bieden heeft. Naast de passende begeleiding doelt men dan ook op het stukje gezelligheid.
Goede basis
De hardloopclinics van ASV Atletics en ZorgSaam zijn er op gericht om de startende hardloper een goede basis te geven. Aan de hand van een beproefd schema kan men dit stap voor stap opbouwen naar een half uur ononderbroken hardlopen. De clinic schenkt veel aandacht aan de juiste looptechniek en houding. Vooraf worden ook de schoenen, voeten en stabiliteit bij ZorgSaam gecheckt zodat blessures zoveel mogelijk worden voorkomen. De ervaring leert dat veel mensen met groot enthousiasme beginnen aan lopen, maar al snel uitvallen met blessures die goed voorkomen hadden kunnen worden.

Aanmelden
Deelname aan de hardloopclinic kost 75 euro; een kleine investering die veel blessureleed en problemen kan voorkomen. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op www.zorgsaamloperscompany.nl Let wel: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Ook kan in verband met de coronamaatregelen een maximum van 15 mensen deelnemen.

De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 2 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 3 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 6 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 20 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 23 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 18 apr, 11:46
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 18 apr, 10:12