Afbeelding
Foto: Passie en fotografie

Triathlon Holten afgelast

Algemeen

HOLTEN - De Triathlon Holten, die op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli zou worden georganiseerd, gaat niet door. Dat geldt eveneens voor de Vivera Run en overige side events gerelateerd aan de Triathlon Holten. De 36e editie van het internationale topsportevenement is, net als vorig jaar, afgelast vanwege de aanhoudende dreiging van het coronavirus.

Martin Pieters, voorzitter van de Stichting Triathlon Holten, licht toe: "Dit is een beslissing die we met enorm veel pijn in ons hart hebben moeten nemen. Temeer omdat het evenement vorig jaar eveneens is afgelast. We vernemen van vrijwilligers, deelnemers en alle andere betrokkenen dat men staat te popelen om weer deel uit te maken van de Triathlon Holten. Dat gevoel heerst ook enorm binnen de hele organisatie, juist nu de pandemie ons al zo lang in zijn greep heeft.”

Bijzondere editie in 2022
Aan alles en iedereen is te merken dat men meer dan ooit toe is aan de sfeer, sport en beleving van een evenement als de Triathlon Holten. "Toen we vorig jaar de ambitie uitspraken om in 2021 een extra subliem evenement neer te zetten, hadden we nooit verwacht dat het coronavirus onze levens nog steeds zo zou beïnvloeden en die plannen in de weg zou staan”, aldus Pieters. "In 2022 hopen we iedereen te laten genieten van een extra speciaal evenement om de afgelaste twee edities en deze moeilijke periode deels te doen vergeten. Binnen de organisatie wordt volop doorgewerkt aan die plannen en de toekomst van de Triathlon Holten. De datum in 2022 is afhankelijk van de internationale kalender en zal na afstemming met de European Triathlon Union, bekend worden gemaakt. Wij wensen iedereen veel sterkte in deze aanhoudende moeilijke periode. Hoewel het perspectief op verbetering de komende drie maanden nog onzeker is, zal de situatie vervolgens ongetwijfeld verbeteren. Eens te meer is duidelijk geworden hoe wij elkaar nodig hebben in deze samenleving en hoe belangrijk gezondheid en vitaliteit zijn voor ons allemaal. Wij hopen u volgend jaar te mogen verwelkomen en blijven u op de hoogte houden via onder meer onze website en social media. Voor nu: houd vol, probeer zo fit mogelijk te blijven en zorg voor elkaar."

Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 3 uur geleden
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 6 uur geleden
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 8 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 9 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 22 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 23 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 19 apr, 11:56
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07