Foto: Shutterstock

Provincie wil leuke corona-hobby’s in beeld brengen

RIJSSEN/HELLENDOORN - Het afgelopen jaar hebben veel mensen een nieuwe hobby of activiteit ontdekt. De meeste evenementen werden geschrapt, leuke uitjes waren niet mogelijk en ook veel andere bezigheden tot aan lokaal vrijwilligerswerk lagen stil. Kortom, we moesten onszelf zien te vermaken.

Voor veel mensen was de pandemie ook een goed moment om juist eens wat tijd vrij te maken voor de bestaande of zelfs nieuwe hobby’s. Je bent namelijk nooit te oud om nieuwe interesses te ontwikkelen, zo leert de ervaring. Aangezien de gemiddelde Nederlander volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau 44 uur vrije tijd heeft, moet je toch ‘iets’ vinden om de tijd door te komen. Veel mensen ontdekten een nieuwe hobby, waarbij opties zoals vissen, lezen, buitenlandse gerechten koken, zelf kleding maken en fotograferen het afgelopen jaar opvallend vaak voorbij kwamen. Dit naast wandelen, wat voor sommige mensen ook echt een passie kan zijn. Allemaal hobby’s die zelfstandig en coronaproof te beoefenen zijn en ook geen grote investering vergen.

In beeld
De Provincie Overijssel wil graag voor de volgende editie van het eigen huis-aan-huisblad wat van deze nieuwe corona-hobby’s en activiteiten onder de aandacht brengen. Wilt u een leuke foto delen van uw nieuwe hobby? Dan kunt u deze emailen naar jij@overijssel.nl

Meer berichten