Inge Exoo

Recht uit het hart: Inge Exoo

Zet 7 fotografen bij hetzelfde onderwerp, op hetzelfde moment en je krijgt 7 verschillende beelden! Hoe dan? Ieder heeft zijn eigen kijk op dingen en zal instellingen en compositie kiezen die passen bij de sfeer die hij/zij zal willen vastleggen.
Zelf ben ik een gevoelsmens met een voorliefde voor natuur- en met name macro fotografie. Ik heb mezelf alles aangeleerd van vol automatisch naar alles handmatig instellen. Geleerd door te kijken en luisteren naar andere fotografen, veel te lezen over fotografie en oefenen, oefenen, oefenen!
Ik hou van tegenlicht voor een fijne bokeh, van een laag standpunt zodat mijn onderwerp groot kan worden en door iets overbelichting geef ik mijn foto’s een softe touch.
In onze gemeente is een grote diversiteit aan fotografen. De één is geschoold, de ander niet. Er zijn er die bij een fotoclub zitten. De één gaat met een vast omlijnd plan op stap (en houdt zich daar ook aan!) terwijl de ander zich laat verrassen door wat de natuur biedt. Sommige volgen workshops. De één houdt van landschappen, de ander van vogels, abstracte vormen of reizen of bosfotografie.
De komende weken krijgen enkele getalenteerde fotografen in deze krant een podium zodat u van de diverse fotografievormen kunt mee genieten.

Volgende week zien we werk uit het hart van Jos Nijman.

Meer berichten
 
Auto zoeker