Afbeelding
Foto: Shutterstock

Gezocht: inwoners met plan!

Algemeen

TWENTE - Wil jij je buurt of omgeving mooier en groener maken? Heb je een idee maar weet je niet goed wat je ermee kan? Neem dan contact op met de 4D-makelaar in jouw regio. Deze kan je helpen om jouw idee uit te voeren.

Samen met het team Sociale Kwaliteit van de Provincie Overijssel organiseren de 4D-makelaars elke maand een spreekuur. Kom maar op met je mooie ideeën en meld je aan! Voorbeelden van initiatieven zijn het ontwikkelen van ontmoetingsplekken die aansluiten op de 1,5 meter samenleving, het gezamenlijk inrichten van openbare ruimte of het organiseren van lokale maatschappelijke, culturele of sport activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan locatietheater, het bereiken van nieuwe doelgroepen voor lokale sportverenigingen of projecten die eenzaamheid voorkomen. Veel van dit soort initiatieven dragen positief bij aan de gemeenschap én er zijn vaak subsidies voor te vinden om deze uit te kunnen voeren. Stimuland kan passend advies geven aan initiatiefnemers.

Online spreekuur
Het eerstvolgende spreekuur is donderdag 6 mei 2021 tussen 09.00 en 14.00 uur. Aanmelden kan per mail of telefonisch: info@stimuland.nl of 06 - 13 48 85 79. Eerst meer informatie? Kijk eens op www.stimuland.nl/4d/

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 9 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 10 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 17 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 18 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 21 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25