Recht uit het hart: Jos Nijman

Op een doordeweekse avond de verrekijker gepakt en het bos in gegaan om te kijken naar oude roofvogelnesten of deze misschien bewoond waren. De hele avond lopen struinen en niets gevonden, maar ik wist nog een plekje dus daarheen gelopen! Inderdaad een van de oude nesten was bewoond, maar het was inmiddels zo donker geworden dat ik niet kon zien wat voor roofvogel het was!

De volgende dag de auto mee naar het werk in plaats van de fiets, fotospullen meegenomen om na het werk gelijk door te kunnen. Eindelijk was het 16.00 uur! Snel naar de plek gereden, daar aangekomen de camera gepakt en gaan kijken wat het nu was geweest. Ik had geluk, er stak een koppie boven het nest uit maar ik herkende het soort niet, wel snel een paar foto’s gemaakt om het aan iemand die er meer verstand van had te vragen.
Ik ben toen weer naar de auto gelopen, maar ik was nog niet bij de auto toen ik wat pluizig wit op de grond zag zitten ongeveer 5 meter van het pad af. Toen ik er heen liep om te kijken, schrok ik een beetje. Het leek op een jonge uil! Een eindje verder hoorde ik een geluid, snel mijn camera gepakt en geschoten! En wat denk je… een OEHOE!

Volgende week: uit het hart van Marion Hogendijk

Meer berichten
 
Auto zoeker