Duurzaamheidscentrum is weer geopend

NIJVERDAL - Het Duurzaamheidscentrum van Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn aan de Grotestraat 164 in Nijverdal was 4,5 maand gesloten vanwege de coronamaatregelen. Inmiddels is het centrum weer geopend en gaat ook het repaircafé en het spreekuur van de wooncoaches weer van start.

Aangezien nog niet alle vrijwilligers zijn ingeënt zal het Duurzaamheidscentrum in ieder geval tot 1 juni alleen op de donderdag, vrijdag en zaterdag open zijn. Het spreekuur van de wooncoaches van Duurzaam Thuis Twente vindt vanaf donderdag 20 mei weer wekelijks plaats van 18.30 tot 19.30 uur. Bezoekers zijn weer welkom voor informatie over duurzaamheid in brede zin (energie, maar ook hergebruik van spullen (circulaire economie), water, afval, biodiversiteit, afgedankte spullen, fairtrade en sociale duurzaamheid). Afspraak maken of van tevoren aanmelden is niet nodig.

Educatief speelgoed
Voor kinderen en hun ouders wordt ook educatief speelgoed, bouwdozen met zonne-energie, verkocht. De voorbeelden in de etalage trekken nog steeds veel bekijks en zijn ook erg geschikt als cadeautje.

Repaircafé
Mensen kunnen op donderdag, vrijdag en zaterdag weer kapotte spullen naar het repaircafé brengen, zodat de vrijwilligers kunnen kijken of deze nog gerepareerd kunnen worden.

Vrijwilligers gezocht
Lijkt het je leuk om een dagdeel te helpen in het duurzaamheidscentrum, meld je dan aan bij het Platform via platformduurzaamhellendoorn@gmail.com. Het Platform is ook nog steeds op zoek naar bestuursleden en leden voor werkgroepen.

Openingstijden
Tot 1 juni zijn bezoekers welkom in het Duurzaamheidscentrum op donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur, dan kunnen er ook spullen gebracht worden voor het repaircafé.

Wil je meehelpen of meer weten, mail dan naar platformduurzaamhellendoorn@gmail.com.

Meer berichten
 
Auto zoeker