Afbeelding
Foto: MICHEL VELDERMAN

Een nieuwe uitdaging voor Gerrit en Hendrika Nieuwenhuis

Algemeen

HANCATE - Voor de Rijssenaren Gerrit en Hendrika Nieuwenhuis is het hebben van een eigen zaak niet nieuw, maar het hebben van een horecazaak is dat wel. Toch hebben ze de overstap gemaakt, omdat ze horeca altijd al mooi hebben gevonden.

Gerrit is 45 jaar werkzaam geweest in de autobranche. Eerst in loondienst als automonteur en later, in 1994 startte hij samen met zijn vrouw Automobielbedrijf Nieuwenhuis aan de Markeloseweg. Door groei verhuisde het bedrijf naar de Holterstraatweg in Rijssen om daar in mei 2019 het 25-jarig jubileum te vieren. Enkele maanden later droegen Gerrit en Hendrika het bedrijf over.

Nieuwe uitdaging
Gerrit en Hendrika voelden zich altijd al aangetrokken door de horecabranche en nu hebben ze de stap ook daadwerkelijk gezet. Hancate in Hellendoorn aan het kanaal stond te koop en daar hebben ze op woensdag 28 maart de deuren geopend van Hancate 2.0, een restaurant, café en een ijssalon midden in het landelijke gebied Hancate gelegen. Dat was nog wel even wat. “Uit het mooie Rijssen weg naar Hancate”, lacht Hendrika. Maar Hendrika en Gerrit hebben er heel veel zin want Hancate ligt mooi landelijk. Als er ijs ligt, wordt er geschaatst en zomers wordt er veel gefietst en gewandeld.

Verbouwing
Voor de deuren geopend werden van Hancate 2.0 is er intensief verbouwd. Het pand heeft een volledige metamorfose ondergaan. Nieuw meubilair, alles fris geverfd en aan de realisatie van de bed and breakfast wordt hard gewerkt. Ook de naam is iets aangepast. Nu heet de horecagelegenheid Hancate 2.0. Op het verwarmde terras is het zelfs als het wat frisser is heerlijk vertoeven. Iedereen is welkom voor een lekker kopje koffie, een heerlijke lunch of een voortreffelijk diner. Ook is Hancate 2.0 de perfecte tussenstop voor een heerlijk ijsje uit de ijssalon. “Door de huidige omstandigheden zitten er helaas nog enkele beperkingen aan om de gasten volledig kennis te laten maken met Hancate 2.0, maar het begin is er en daar zijn wij erg blij mee!”, aldus de trotse uitbaters. “Wij kunnen niet wachten om ook binnen gasten te mogen ontvangen en zien uit naar een mooi zomerseizoen.”

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 10 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 11 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 12 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 15 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 18 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 21 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 21 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 24 apr, 19:49