Afbeelding
Foto: Marion Hogendijk

Recht uit het hart: Marion Hogendijk

Algemeen

Vroeg op pad met mijn camera. De rust en alleen de geluiden van ontwakend natuur. Zodra ik het verkeer ga horen, is het tijd om naar huis te gaan. Of toch nog even vlug………. een foto maken van dat vlindertje. Er is zoveel moois te zien en als je met je camera op pad gaat, neem je de tijd om bewuster te kijken.
Blijf eens even stil staan en luister en kijk. Hoor je gekraak of geritsel in het bos. Vast een ree, die zo uit de struiken tevoorschijn komt. Of een hagedisje/muisje dat ergens loopt. Kijk eens tussen de wilde bloemen, wat je daar voor mooie insecten ziet.
Fotograferen is je hoofd leegmaken en genieten van de kleine dingen. De mooiste zonsopkomsten, met nevel over de velden en het water. De wereld ziet er dan betoverend uit. De bedauwde vlinders en libellen met honderden dauwdruppels op hun lijfje. Wachtend tot de zon ze heeft opgedroogd, ze de pootjes gaan bewegen om de dauw van hun oogjes te poetsen, met de vleugeltjes gaan klapperen, om de laatste dauw van hun af te schudden.
Op dit moment sta ik met een foto gemaakt door mij, in de natuur Roots agenda. Nu te koop in de winkels. Hier ben je dan natuurlijk best wel een beetje trots op.
De omgeving van de gemeente Hellendoorn is prachtig! Ga eropuit!

Volgende week: uit het hart van Otlis Sampimon

Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 1 uur geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 13 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 15 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 17 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 19 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 20 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 21 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 23 uur geleden