Afbeelding
Foto: MantelzorgNL

Puzzelwandeling voor het hele gezin

Algemeen

HELLENDOORN – Evenmens Hellendoorn organiseert in het kader van Week van de Jonge Mantelzorger op zaterdag 5 juni een gezellige puzzelwandeling voor jonge mantelzorgers van 6 t/m 15 jaar. Het hele gezin mag meelopen. Aanmelden kan nog tot 28 mei via: www.evenmens.nl/rondjeregge.

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Het zorgen voor een ander ervaren zij als normaal en het geeft ook voldoening, maar daarentegen kan het ook zwaar zijn. Zo maken zij zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten, en missen ze soms de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. Om hen te ondersteunen en zichtbaar te maken is het jaarlijks van 1 tot en met 7 juni de nationale Week van de Jonge Mantelzorger. Ook in de gemeente Hellendoorn vragen we aandacht voor deze doelgroep.

Puzzelwandeling
Jonge mantelzorgers uit de gemeente Hellendoorn kunnen deelnemen aan een puzzelwandeling voor het hele gezin. Via www.evenmens.nl/rondjeregge kies je een geschikte starttijd: 10.15 uur of 10.45 uur. De wandeling start vanaf de parkeerplaats van de Grimberghoeve aan de Klokkendijk 14 te Notter. Voor een versnapering onderweg wordt gezorgd en bij het eindpunt wacht een leuke verrassing. Deelname is gratis voor jonge mantelzorgers uit de gemeenten Wierden en Hellendoorn. Je hoeft niet bij de organisatie ingeschreven te staan om mee te kunnen doen.

Ondersteuning
Wil je meer weten over de ondersteuningsmogelijkheden van Evenmens Hellendoorn, neem dan ook gerust contact op! Lucia Wolters: Tel. 0548 638 830 of info@evenmens.nl
Om ook bij de professionals meer aandacht te vragen voor deze doelgroep, organiseert Evenmens een leernetwerkbijeenkomst, speciaal voor de netwerkpartners van de gemeente Hellendoorn rondom jeugd. Het thema is: Ik zorg, Ik zorg wat jij niet ziet! Signalering en herkenning van jonge mantelzorgers in de thuissituatie, ook de volwassen mantelzorgers komen aan bod. Wie zijn jonge mantelzorgers, waar vinden we ze, wat hebben wij ze te bieden en waar hebben ze mee te maken.

Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 28 minuten geleden
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 2 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 4 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 16 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 18 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' gisteren
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54