Afbeelding

Leerlingen Reggesteyn weer in debat

Algemeen

NIJVERDAL - Lotte Markvoort en Lieke de Groot uit 5 vwo van de vestiging Noetselerbergweg van het Reggesteyn nemen weer deel aan het Nationale Model European Parliament (MEP). Naast deze ervaren Meppers nemen ook 6 leerlingen deel aan het MEP Overijssel uit 4 Vwo.

Het MEP wordt deze week, van donderdag 27 tot en met zaterdag 29 mei gehouden, deels op de Noetselerbergweg (Nijverdal) en op zaterdag op het Celeanum Gymnasium in Zwolle. Vorig jaar kon de Provinciale MEP in april 2020 niet doorgaan. Gelukkig kan nu de Provinciale MEP wel doorgang vinden, omdat de meerdaagse deels in de regio blijft (op 4 plaatsen in Overijssel) en deels online georganiseerd wordt. Daarnaast verblijven de leerlingen niet in gastgezinnen maar gaan ze iedere dag naar huis.

Goed voorbereid
De leerlingen hebben zich de afgelopen weken goed voorbereid. Lotte Snippe is de journalist en heeft al een online bijeenkomst meegemaakt. De andere 5 leerlingen uit het 4 Vwo: Meijke ter Haar, Julia Bökkerink, Cas Kuipers, Ismael Hasan en Jorn Haveman hebben al een groepsfilmpje gemaakt om zich voor te stellen. Zij bereiden het inhoudelijke gedeelte voor dat gaat over de macht van de Multinationals en de bescherming van de privacy van Europese burgers. Het programma is een afspiegeling van het Europese Parlement en wordt vertegenwoordigd door jongeren uit de Provincie Overijssel. De deelnemers van Reggesteyn en de Waerdenborch werken de eerste 2 dagen in een kleinere commissie waarbij elke commissie een ander thema heeft.

Online bijeenkomst
Tijdens de online bijeenkomsten mogen de deelnemers aan de Commissaris van de Koning de heer Heidema vragen stellen en gaan ze in debat met enkele Statenleden: Lucas Brinkhuis (Groen Links), Luuk Folkerts (PvdD), Fred Kerkhof (FMO), Annemiek Wissink (PvdA) en Wim Duitman (CDA). Op zaterdag vertrekken alle bijna 40 vierdeklassers en 10 commissievoorzitters naar het Gymnasium Celeanum Zwolle voor het afsluitende Plenaire debat in het Atrium van de school. De leerlingen van de succesvolle Debatclub van Reggesteyn hebben er zin in!

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 5 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 6 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 7 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 10 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 13 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 16 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 16 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 24 apr, 19:49