Leerlingen Reggesteyn weer in debat

NIJVERDAL - Lotte Markvoort en Lieke de Groot uit 5 vwo van de vestiging Noetselerbergweg van het Reggesteyn nemen weer deel aan het Nationale Model European Parliament (MEP). Naast deze ervaren Meppers nemen ook 6 leerlingen deel aan het MEP Overijssel uit 4 Vwo.

Het MEP wordt deze week, van donderdag 27 tot en met zaterdag 29 mei gehouden, deels op de Noetselerbergweg (Nijverdal) en op zaterdag op het Celeanum Gymnasium in Zwolle. Vorig jaar kon de Provinciale MEP in april 2020 niet doorgaan. Gelukkig kan nu de Provinciale MEP wel doorgang vinden, omdat de meerdaagse deels in de regio blijft (op 4 plaatsen in Overijssel) en deels online georganiseerd wordt. Daarnaast verblijven de leerlingen niet in gastgezinnen maar gaan ze iedere dag naar huis.

Goed voorbereid
De leerlingen hebben zich de afgelopen weken goed voorbereid. Lotte Snippe is de journalist en heeft al een online bijeenkomst meegemaakt. De andere 5 leerlingen uit het 4 Vwo: Meijke ter Haar, Julia Bökkerink, Cas Kuipers, Ismael Hasan en Jorn Haveman hebben al een groepsfilmpje gemaakt om zich voor te stellen. Zij bereiden het inhoudelijke gedeelte voor dat gaat over de macht van de Multinationals en de bescherming van de privacy van Europese burgers. Het programma is een afspiegeling van het Europese Parlement en wordt vertegenwoordigd door jongeren uit de Provincie Overijssel. De deelnemers van Reggesteyn en de Waerdenborch werken de eerste 2 dagen in een kleinere commissie waarbij elke commissie een ander thema heeft.

Online bijeenkomst
Tijdens de online bijeenkomsten mogen de deelnemers aan de Commissaris van de Koning de heer Heidema vragen stellen en gaan ze in debat met enkele Statenleden: Lucas Brinkhuis (Groen Links), Luuk Folkerts (PvdD), Fred Kerkhof (FMO), Annemiek Wissink (PvdA) en Wim Duitman (CDA). Op zaterdag vertrekken alle bijna 40 vierdeklassers en 10 commissievoorzitters naar het Gymnasium Celeanum Zwolle voor het afsluitende Plenaire debat in het Atrium van de school. De leerlingen van de succesvolle Debatclub van Reggesteyn hebben er zin in!

Meer berichten
 
Auto zoeker