Afbeelding

Nacht van Gebed weer fysiek bij Beth Shalom

Algemeen

HELLENDOORN - Dit jaar vindt de Nacht van Gebed plaats van vrijdag 4 op zaterdag 5 juni. Niet zoals vorig jaar, via een livestream, maar zoals in eerdere jaren in kleine groepjes door heel Nederland, België en andere landen.

Naar schatting 340 miljoen christenen lijden onder verdrukking, vervolging, geweld en achterstelling. De Zondag voor de Vervolgde Kerk vindt voorafgaand plaats op zondag 30 mei (hiervoor is een preekschets beschikbaar op de website van Open Doors). Vorig jaar beperkte de coronacrisis de bewegingsvrijheid van veel mensen, waardoor publieksdeelname aan de Nacht van Gebed in een kerkgebouw vrijwel niet te realiseren was. Nu de pandemie geleidelijk aan kan worden teruggedrongen, is er volgens Open Doors weer ruimte om in kerkgebouwen of online samen te bidden.

Hard nodig
Gebed is harder nodig dan ooit, zegt Open Doors. Fysiek samen komen om te bidden stimuleert onze broodnodige verbondenheid met broeders en zusters in het wereldwijde lichaam van Christus. Met opzet ’s nachts, als teken van verbondenheid, omdat veel vervolgde christenen alleen in het donker of in het geheim kunnen samenkomen. Zo staan we naast hen in hun dagelijkse strijd.

Fysieke bijeenkomst
In Nijverdal / Hellendoorn willen we vanuit de Raad van Kerken dit jaar de mogelijkheid bieden om weer op een centrale kerklocatie, namelijk bij Beth Shalom, Maasstraat 2, samen te komen om te bidden, tijdstip van 20.00 tot 02.00 uur. Met in achtneming van de landelijke corona maatregelen en een beperkte groep deelnemers. Men dient zich via onderstaande adresgegevens van tevoren op te geven voor deelname aan één of meerdere gebedsblokjes van 1 uur.

Meer informatie
Algemene informatie over de Zondag voor de Vervolgde Kerk en Nacht van Gebed is te vinden op de website van Open Doors, informatie over / opgave voor deelname aan de plaatselijke Nacht van Gebed kan via Marcel Ticheler, tel.nummer 0548-619647 of mailadres tichelermarcel@gmail.com. Opgave mogelijk tot uiterlijk vrijdag 4 juni 12.00u.

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 9 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 11 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 17 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 21 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25