Foto: Hugo Hendriks

Recht uit het hart: Hugo Hendriks

Op uitnodiging van Inge Exoo mag ik een foto met u delen wat te maken heeft met mijn hobby als reisfotograaf.

Het mooiste aan reisfotografie vind ik het vastleggen van andere culturen en sprekende portretten maken van de plaatselijke mensen (locals). Wat voor mij het verschil tussen een geslaagde of minder geslaagde foto is, is of de foto gevoel oproept, de foto moet het verhaal eigenlijk al vertellen.

De bovenstaande foto is gemaakt op de grens van Thailand en Myanmar, waar ik via, via bij een “Longneck tribe” kwam. Hier werd van vroeger uit alleen door de mannen de ringen om hun nek gedragen ter bescherming tegen aanvallen van tijgers, tegenwoordig dragen alleen de vrouwen dit als een schoonheidssymbool, meer ringen betekent meer aanzien. Op mijn reizen zoek ik bewust de niet toeristische plekken op omdat de mensen daar vaak een oprechte en ongecensureerde emotie tonen. De camera is daar een verbindende factor die, omdat deze mensen niet vaak op de foto komen, deuren opent en gesprekken op gang brengt waar je anders nooit achter was gekomen.

Het delen van mijn foto’s doe ik vooral op Instagram, het is geweldig dat mensen over de hele wereld reageren op de foto’s en vaak komen daaruit weer nieuwe contacten en tips voor mijn toekomstige reizen.

Groeten,
Hugo Hendriks

Volgende week: uit het hart van Corine Ekkel

Meer berichten
 
Auto zoeker