Afbeelding

Meester Henk - Aju Paraplu!

Algemeen

NIJVERDAL - Afgelopen vrijdag 28 mei hebben de leerlingen en de ouders afscheid genomen van meester Henk, directeur van de Prinses Marijkeschool. Na 14 jaar directeur te zijn geweest op deze school en ruim 40 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, heeft meester Henk besloten om samen met zijn vrouw met pensioen te gaan.

Op deze laatste werkdag hebben de leerlingen en het team op school feestelijk afscheid genomen van meester Henk. Verschillende optredens waaronder liedjes, dansjes, gedichten brachten meester Henk en zijn gezin in vervoering. Na schooltijd had de Ouderraad een heuse afscheidstour door ‘zijn’ wijk Noetsele georganiseerd. Een route met als thema ‘Aju paraplu!’. De ouderraad van de Prinses Marijkeschool heeft via diverse kanalen de ouders, oud-leerlingen en buurtbewoners gemobiliseerd om op vrijdag 28 mei een vlag en/of een paraplu op te hangen. Hier werd massaal gehoor aan gegeven en dit maakte de route extra feestelijk. De ouderraad, verkleed als levende paraplu’s, en het team vormden een bonte stoet door de wijk met meester Henk in een Riksja voorop.

Tussenstops
Er waren uiteenlopende tussenstops, waarbij versnaperingen coronaproof klaarstonden of waar een spel coronaproof gespeeld moest worden. Van Oud-Hollandse spelletjes, een speciale mystery-guest tot taart gooien op leerlingen, niets was te gek. Er was door de Ouderraad zelfs een echte kerststal mét foute kerstmuziek ingericht. Hier werd nog even op een ludieke manier stil gestaan bij de zeer creatieve ideeën van de ouderraad. Hilariteit alom. Het moment waarop Louise uit groep 5 op haar hoorn een lied voor meester Henk speelde zorgde hier en daar zelfs voor een traan. Na afloop van de ‘Aju paraplu!-tour’ keerde de bonte stoet terug naar school en werd deze feestelijke dag afgesloten.

Meester Henk, bedankt voor de mooie en goede jaren! Adieu en Aju paraplu!

Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 1 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 3 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 19 uur geleden
Afbeelding
Leer alles over de snijplotter 19 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters winnen rijstijlrubrieken 26 mrt, 20:39
Afbeelding
SVVN boekt nuttige zege in Holten 26 mrt, 20:00
Afbeelding
IVN Hellendoorn-Nijverdal bestaat 50 jaar: Natuurfeest bij het Buitencentrum 26 mrt, 18:00
Afbeelding
In de ZINiN Bibliotheek Nijverdal start een nieuwe leesclub 26 mrt, 10:17