De heideslak op Sallandse Heuvelrug is weer ontwaakt uit zijn winterslaap

NIJVERDAL - Al enige jaren kunt u tussen het Buitencentrum van Staatsbosbeheer en het uitzichtpunt op de Noetselerberg een bijzonder soort vervoersmiddel tegenkomen. De Heideslak is een elektrokar die stapvoets en geruisloos rijdt. In de slak is voldoende ruimte voor vijf personen. Het is zelfs mogelijk om een rolstoel in de Heideslak te plaatsen.

De Heideslak is een unieke mogelijkheid voor mensen die minder goed ter been zijn om te genieten van het bos en het prachtige uitzicht op de Noetselerberg. Een groep enthousiaste vrijwilligers neemt u mee op een bijzondere excursie. Onderweg vertelt de chauffeur leuke verhalen en wijst hij/zij op mooie dingen in de natuur. U kunt kiezen voor een korte of een lange rit. De korte rit duurt ongeveer 3 kwartier. Een lange rit duurt ongeveer 2 uur. Dit jaar is er ook de mogelijkheid om ’s morgens heel vroeg mee te gaan met een heideslak. Bent u niet zo’n vroege vogel, ook op een aantal avonden rijdt de heideslak. De data van deze speciale ritten zijn ook te vinden op de website www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten. Reserveren kan eveneens via deze website.

Vertrekpunt
Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Grotestraat 281 is het vertrekpunt van de heideslak. Tegenover het BuitenCentrum is voldoende parkeergelegenheid en voor of na de tocht is het altijd leuk om in het Buitencentrum rond te kijken of heerlijk te genieten op het terras of binnen bij het restaurant BuitenGewoon Lekker.

De heideslak is corona-proof gemaakt en u kunt dus veilig genieten van het haast on-Nederlands landschap.

Meer berichten