Foto: ANNAUF

Nijverdal gaat weer bruisen!

NIJVERDAL - Dit jaar gaan we weer bruisen, tenminste als het aan de organisatie van Bruisend Nijverdal ligt. Na een wat rustiger jaar pakken ze de boel weer op zoals in 2019.

De artiesten worden geleidelijk bekendgemaakt, maar de organisatie is al tijden druk met de voorbereidingen. “Normaal werken we van jaar tot jaar. Als de ene editie is afgelopen, beginnen we alweer aan de volgende”, zegt voorzitter Ewald Aaltink. Dit jaar is het volgens de voorzitter net iets anders, omdat er nog onduidelijkheden waren qua coronamaatregelen. “In maart zijn we volle kracht en vol goede hoop begonnen. Afschalen kan altijd, opschalen niet.”

Programma
De eerste naam staat inmiddels al op de Facebookpagina van Bruisend Nijverdal. Tijdens de Familiedag op zondag 12 september zal Emma Heesters optreden. “Er komt nog een artiest bij die dag, maar die gaan we nog niet verklappen.” Vrijdagavond is er een pubquiz gepland. “Hier komen normaal zo’n 100 teams op af. We hopen dat dit jaar weer te kunnen doen”, aldus Aaltink. Vrijdagavond staat er een pubquiz op het programma. “En om deze af te sluiten hebben we de Bökkers geregeld, daar zit onze Nijverdalse drummer Stef Hoekjen tegenwoordig bij.” Op de vraag of hij al zin heeft in het feestje reageerde de lokale drummer met een enthousiaste “Joaaaahwahhh!”.

Braderie
Het dorpsfeest staat er om bekend een zo breed mogelijk feest te organiseren, maar dat is volgens de voorzitter niet het enige wat zo groot mogelijk wordt aangepakt. Op de zondag is er een braderie en deze moet volgens hem “de Grootste Bruisende Braderie” worden. “Ons doel is om het zo groot mogelijk te maken, inclusief entertainment en straattheater”, reageert hij enthousiast. “Van 13.00 tot 17.00 uur zullen er allerlei soorten stands door Nijverdal staan, zo divers mogelijk. Daarna kan men weer de tent in voor de afsluiting.”

Vrijwilligers
“Het mooie aan ons is dat we alleen draaien met vrijwilligers”, zegt Aaltink. “We doen dit voor, door en mét Nijverdal. Van bardienst tot techniek.” Vrijwilliger worden? Meld je aan via info@bruisendnijverdal.nl.

Tekst: EG-WÉL

Meer berichten
 
Auto zoeker