Afbeelding

Nieuwe aanvullende locatie voor de VSO Elimschool

Algemeen

NIJVERDAL - Vanaf maandag 12 juli wordt het gebouw aan de Schubertstraat, waar tot aan de zomervakantie door basisschool ’t Heem gebruik van wordt gemaakt, beschikbaar gesteld aan Stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost Gelderland (SOTOG) voor het huisvesten van leerlingen van de VSO Elimschool. Deze locatie is een aanvulling op het schoolgebouw aan de Luttenbergerweg in Hellendoorn. De huidige schoolwoningen aan het Vederkruid in Nijverdal, die medio vorig jaar als aanvulling beschikbaar zijn gesteld voor de Elimschool, komen daardoor conform het vastgoedbeleid van de gemeente medio oktober 2021 beschikbaar voor de verkoop.

Vanwege de gestage groei in het aantal leerlingen is vanuit het bestuur van de Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) Elimschool een huisvestingsaanvraag binnengekomen bij de gemeente. Uit een prognose van onderwijsbureau Pronexus blijkt dat het aantal leerlingen voor het VSO de komende periode een verwachte groei laat zien tot minimaal 201 leerlingen. Op de peildatum van 1 oktober 2020 bezochten 175 leerlingen de school. Door de samenvoeging van de basisscholen ’t Heem en De Peppel per 1 augustus van dit jaar, komt het gebouw aan de Schubertstraat vrij en kan het vanwege de zomervakantie al op 12 juli overgedragen worden aan SOTOG. De zomervakantie zal benut worden om het gebouw aan te passen aan de onderwijsbehoeftes van de Elimschool. Het streven is dat het gebouw met ingang van het nieuwe schooljaar in gebruik genomen kan worden door de leerlingen van het VSO. Onderwijswethouder Anja van den Dolder en bestuursvoorzitter van SOTOG Frank de Vries zijn blij dat er op deze korte termijn een oplossing gevonden is om de groei op te vangen. “De groei in het aantal leerlingen betekent dat er meer ruimte nodig is. Elke leerling heeft het recht op een fijne plek om te kunnen leren en zichzelf te kunnen ontwikkelen. Daar blijven we ons allebei hard voor maken.“ 

Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 2 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 14 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 16 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 19 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 22 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 23 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 17 apr, 19:45
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 17 apr, 18:05