Afbeelding

Volle stadions bij de start competities

Algemeen

ENSCHEDE - De aftrap van het nieuwe seizoen in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Pure Energie Eredivisie Vrouwen vindt plaats in ouderwets volle stadions. Per 30 juni kan de maximale capaciteit van stadions weer worden benut.

Op 6 juli start de Keuken Kampioen Divisie, op 7/8 augustus de Johan Cruijff Schaal, op 13 augustus de Eredivisie en op 27 augustus de Pure Energie Vrouwen Eredivisie.

Veilig bezoek
Toegang tot de stadions is veilig en verantwoord op basis van toegangstests en vaccinaties. Per 30 juni kan het vaccinatiebewijs ook als toegangsbewijs dienen bij evenementen. De coronamaatregelen die dan gelden, maken de terugkeer van de uitsupporters mogelijk, zo constateert de Regiegroep Voetbal & Veiligheid. Vervolgens is het aan de lokale autoriteiten om - zoals gebruikelijk - met het oog op de openbare orde en veiligheid te bepalen om hoeveel uitsupporters het per wedstrijd gaat. “Dit is het nieuws waar we lang op hebben gewacht. Het is een heel moeilijk jaar geweest voor het voetbal. Sinds de corona-uitbraak hebben we veelvuldig en intensief contact gehad met ‘Den Haag”. Er is geïnvesteerd om de stadions coronaproof te maken. We hebben meegewerkt aan pilots en Fieldlab Evenementen met beperkt publiek. Supporters en sponsors hebben zich flexibel en loyaal opgesteld. Uiteraard zijn we heel blij met de positieve ontwikkelingen van de coronapandemie en de (her)openingsstrategie van de overheid. Nu hebben we ook groen licht voor de volgende stap: terug naar de maximale beleving van het voetbal”, aldus de KNVB

Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 1 uur geleden
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 3 uur geleden
Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 5 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 18 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 19 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' gisteren
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 apr, 10:07
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54