Het Dunant Geniet met hoofdletter G

NIJVERDAL – De terrassen vullen zich weer met mensen, zo ook in Nijverdal. Nu het weer mag lijkt men er maximaal van te genieten. Zo ook bij Lunchroom Het Dunant.

Eigenaren Dick en Jannie Terpstra waren opgelucht toen hun terras eindelijk open mocht. “Het was een hele lange periode dat we alleen konden bezorgen”, zegt Dick. Sinds dag één na de afschaffing van de coronamaatregelen zat men, ondanks het regenachtige weer, alweer op het terras. “En nu kunnen mensen binnen en buiten zitten. Klanten genieten maar wij zelf niet minder. Heerlijk.”

Draaien lekker
Ondanks de beperkingen voor het aantal gasten dat de horeca mag ontvangen, draait Lunchroom Het Dunant volgens Dick lekker. “Naast onze vaste gasten zijn er nu ook veel toeristen in Nijverdal. Alle terrassen zitten vol. Daar krijg je een lekker sfeertje van”, aldus Dick. Volgens de ondernemer is Nijverdal veel veranderd de afgelopen jaren en wordt het steeds gezelliger.

Délifrance
Menig Nijverdaller kent Dick en Jannie al van de Délifrance, die ze tien jaar hebben gerund op dezelfde plek als Het Dunant. Na het faillissement van de franchisegever Délifrance besloten zij om op eigen houtje door te gaan. Dat was volgens de eigenaar geen moeilijke keus. “Ik doe alles samen met mijn vrouw. We hebben steun aan elkaar, een goed concept en veel vaste gasten.” Het stel zegt de mensen en hun wensen te kennen.

Horeca
De horeca is geen onbekende van het stel. In de jaren tachtig startten ze een tearoom in Almelo. Daar zijn ze naar eigen zeggen uitgegroeid. “We waren al een keer uitgebreid, maar het was een klein pandje.” Later hadden ze nog 17 jaar een Délifrance in deze stad. Na een tijdje in Almelo gewoond te hebben, wilde de ex-Nijverdaller toch terug.

Toekomst
Met een nieuwe naam, een nieuwe uitstraling en alles fris geverfd zijn ze hier klaar voor de toekomst. De eigenaar van Het Dunant hoopt voor de toekomst door te groeien in goede gezondheid met zijn team, dat uit veel jonge mensen bestaat. “Daar blijven we zelf ook jong bij.”

Tekst: EG-WÉL

Meer berichten
 
Auto zoeker