Back in Time met Ensemble Nijverdals Mannenkoor

Algemeen

NIJVERDAL - Wie kent ze nog: ‘Bridge over Troubled water’ van Paul Simon of ‘Oh Happy Day’ van de Edwin Hawking Singers. Oude nummers van weleer, maar opnieuw ten gehore gebracht door het Ensemble Nijverdals Mannenkoor. Of misschien wel beter gezegd: onder de trap gebracht tijdens het concert van 24 november van Muziekkring Hellendoorn.

Deze twee nummers, maar nog veel meer andere liedjes worden door dit speciale ensemble ten gehore gebracht tijdens het laatste Onder-De-Trap-concert van 2016. Dertien mannen van het Nijverdals Mannenkoor repeteren wekelijks onder leiding van koordirigent Willem Jan van Asselt, om het muzikale gehalte van dit ensemble steeds naar een hoger niveau te tillen.
Het ensemble beheerst een grote variatie aan zangstijlen en het repertoire beslaat een breed scala van de mannenkoormuziek. Zo wisselen de mannen eigentijdse muziek vaak af met zogenaamde spirituals. Dit zijn traditionele religieuze volksliederen van de Noord Amerikaanse slaven, waarin westerse en Afrikaanse elementen met elkaar versmelten. Verder bestaat het repertoire veelal uit muziek uit de jaren ‘70 en ‘80.

Tijdens het concert van 24 november krijgen de luisteraars een gevarieerd programma te horen met onder andere de traditionele spirituals, maar ook nummers van de King’s Singers, Billy Joël, Paul Simon, John Newton en Gene Pitney.

Willem Jan van Asselt is sinds november 2014 dirigent van het Nijverdals Mannenkoor. Hoewel zijn opleiding klassiek was, heeft hij zijn werkveld meer en meer verbreed naar lichte- en popmuziek en houdt hij zich ook bezig met muziektheater. Hij is in de afgelopen 15 jaar dan ook dirigent geweest van een aantal pop- en lichte muziekkoren en is hij onlangs van start gegaan met een nieuwe ambitieuze muziektheatergroep in Nijverdal: ‘NOVA’.
Willem Jan is verder werkzaam in zijn privépraktijk voor piano- en keyboardlessen en werkt ook nog als pianist en zangcoach.

Naast het Nijverdals Mannenkoor is hij ook dirigent van een aantal popkoren en andere gezelschappen.

Muziek-Onder-De-Trap in de hal van het Huis voor Bestuur en Cultuur in Nijverdal gaat op donderdag 24 november om 20.00 uur van start. Het concert duurt ongeveer een uur. Entree is gratis.

De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 13 uur geleden
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 21 uur geleden
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal gisteren
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 16 mei, 08:10