Wandeling op zijn boerenfluitjes

Algemeen

HELLENDOORN - De Folkloristische Dansgroep Hellendoorn heeft voor de achtste keer een wandeltocht uitgezet. Deze kan op zondag 2 april worden gelopen. De route gaat langs het Reggedal en in de bosrijke omgeving van Hellendoorn. Voor gezinnen met kinderen is er een kortere wandeling uitgezet van 5 kilometer.

Deelnemers kunnen dit jaar kiezen uit drie afstanden: een route van 5 kilometer, 10 kilometer en voor de echte lopers 20 kilometer. De kosten bedragen € 3,50. waarbij de kinderen tot 12 jaar gratis mee kunnen lopen. Bij de startprijs is een kop koffie of thee inbegrepen.

De wandelaars krijgen uiteraard een uitgebreide wandelroute mee. Tevens wordt de route met pijlen aangegeven, zodat het fout lopen tot een minimum wordt beperkt. Daarnaast is de organisatie mobiel stand-by, om als er wat aan de hand is daar adequaat op te kunnen reageren.
Bij het begin- en eindpunt zijn naast thee en koffie met krentenwegge ook andere versnaperingen te nuttigen zoals een lekkere pannenkoek of snert.

De start zal plaatsvinden Bij museum De Valkhof aan de Ninaberlaan 66 in Hellendoorn. Starttijd voor de 10 en 20 kilometer ligt tussen 9.00 en 11.00 uur, voor de 5 kilometer tussen 10.00 en 13.30 uur.

Muzikale tussenstop
Onderweg kent de wandeltocht een tussenstop. Hier kunnen de deelnemers genieten van hun welverdiende pauze, waarbij de inwendige mens niet vergeten hoeft te worden. Hier kan men een kopje thee of koffie gratis nuttigen. De Helderse Boerendansers zullen, uiteraard in hun boerenkostuum, met accordeonmuziek de pauze een gezellige sfeer geven.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in gisteren
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11