Succesvolle thuiswedstrijd voor twirlers Advendo

Algemeen

NIJVERDAL - Muziekvereniging Advendo leverde goede prestaties op haar thuiswedstrijd in De Voordam in Hellendoorn. De dag leverde de leden van Advendo vijf gouden, twee zilveren, een bronzen medaille en een gouden en zilveren beker op. 

De uitslagen: Liza Zonnebeld nam deel in de categorie 1-baton preteen novice en ze behaalde 64,7 punten. Hiermee werd ze eerste in haar categorie en liet ze zes tegenstanders achter zich. Marlynn Beunk kwam voor de eerste keer uit in de beginnersklasse met haar 1-baton. Ze behaalde hier het mooie puntenaantal van 70,4 en kwam hiermee op de derde plek in haar categorie. Sanne Kogelman eindigde in dezelfde categorie met 67,9 op de vierde plek. In de seniorklasse namen Lisette Westhuis en Madelon Smit mee en ze behaalden respectievelijk 70,7 en 66,9 punten. Hierbij nam Lisette een zilveren medaille mee naar huis. Annemiek Wanningen behaalde op het onderdeel 2-baton senior intermediate 72,6 punten en een tweede plaats. Het duo Marlynn en Sanne kon enorm tevreden zijn met de uitslag van 65,2 punten. Hiermee promoveerden de meiden naar de volgende klasse. Roosmarijn Rutterkamp en Annemiek Wanningen stonden voor de laatste keer als duo op de wedstrijdvloer en ze behaalden 68,8 punten na een goede uitvoering van hun duotwirl te hebben neergezet. In de categorie dance twirl juvenile beginner nam Melissa Kleinjan een gouden medaille mee naar huis en een score van 66,2 punten. Ook Kyara Beunk en Adrienn Zonnebeld behaalden een gouden medaille met hun duo dance twirl en een score van 65,3 punten. Aan het eind van de dag kwamen de teams de vloer op. Het FWK-team behaalde een tweede plaats en 64,1 punten. Tot slot een enorm mooie prestatie voor het jeugdteam van Advendo: deze meiden behaalden 67,4 punten en versloegen drie teams. De leden van dit team namen allemaal voor het eerst deel aan een twirlwedstrijd en ze behaalden meteen een gouden beker!

Voor Advendo was dit de laatste reguliere wedstrijd van het seizoen, maar het wedstrijdseizoen is nog niet volledig afgesloten: Lisette Westhuis zal in december aan de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen deelnemen met haar 1-baton en Annemiek zal met haar 2-baton aan de Nederlandse kampioenschappen deelnemen.  

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 20 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17