Helders fees: voor elk wat wils

Algemeen

HELLENDOORN - Het bekende Helders Fees vindt dit jaar plaats van zondag 20 tot en met zaterdag 26 augustus. Overdag zijn er verschillende activiteiten zoals onder meer de traditionele schapenmarkt, kindermiddag en de MCHN Klepperrit. In de feesttent op de Hofmansweide is het elke avond feest met onder meer het Helders Bierfeest. Ook is er de hele week kermis. Op maandag 21 augustus staat het ringsteken op het programma. Tevens zijn er sportieve activiteiten zoals beachvolleybal en de MountainbikeMania Afvalrace.

Zoals elk jaar staat het Helders fees bol van de activiteiten voor verschillende doelgroepen. De Tourbuffels houden op zondag 20 augustus om 13.00 de MountainbikeMania Afvalrace. Hierbij fietsen de deelnemers een klein parcours met enkele hindernissen. “Een belangrijk onderdeel van het parcours is een carrousel,” aldus de organisatie. Gedurende de speeltijd gaat twee keer een zoemer. In de tussenliggende tijd moeten deelnemers proberen om uit de carrousel te komen. Iedereen die zich na de tweede zoemer nog in de carrousel bevindt, moet het spel verlaten.” Nieuw is ook dat mountainbikers niet met je voeten aan de grond mogen, sur place is wel toegestaan. Inschrijven voor dit sportieve evenement kan via www.ntfu.nl/kalender.

Bierproeverij
Voor de liefhebbers van speciaalbier staat er op donderdag 25 augustus van 15.00 tot 17.00 uur een bierproeverij gepland. Deelnemers proeven zes tot tien bieren. Bierexpert Erik Spenkelink vertelt de leukste wetenswaardigheden en anekdotes over het bier dat gedronken wordt en het brouwproces. De organisatie laat weten dat proeverij ook geschikt is voor vrouwen en wijnliefhebbers: voor iedereen die verschillende smaken kan waarderen en van lekker eten en drinken houdt. Uiteraard moeten de deelnemers ouder dan 18 jaar zijn. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Opgeven kan via bierproeverij@heldersfees.nl.

Kinderactiviteiten
Voor kinderen zijn er meerdere activiteiten. Op dinsdag 22 augustus is er een kindermiddag met een voorstelling van de vrolijke kok Kareltje en de stoere Jasmijn. Ook is er op deze dag de motoropstapdag voor kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar kunnen op donderdag 24 augustus van 14.00 tot 17.00 uur meedoen aan het Helders Glijspektakel. Daarnaast is er zaterdag 26 augustus vogel schieten voor kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar. Tevens staat er de gehele week een kermis.

Optredens
Op bijna alle avonden zijn er optredens van diverse artiesten. Zo staan op dinsdag vanaf 20.00 uur DJ Pyrodox en de band La Fuente op het podium. De Bökkers maken hun opwachting op woensdag 23 augustus. Ook zullen onder meer Boston Tea Party, The Euros en Session een optreden geven.

Meer informatie over alle activiteiten tijdens deze week is te vinden op de website.

Foto’s: Bert Kamp / TC Tubantia

Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 2 uur geleden
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 19 uur geleden
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 21 uur geleden
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond gisteren
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07
Afbeelding
Column Gerdien op de thee bij André Gorter 2 mei, 19:37