ZINiN bibliotheek maakt je digitaal vaardiger

Algemeen

NIJVERDAL - De ZINiN bibliotheek wil graag een inspirerende plek zijn voor persoonlijke ontwikkeling. Om meer digisterker te worden, kan je verschillende cursussen en workshops volgen die binnenkort van start gaan in Nijverdal. Zo is er de Ipad of de Klik & Tik cursus, de workshop Windows 10 en Facebook die gegeven worden door Alice Zandbergen enthousiast en bevoegd docent volwassenonderwijs.

Wat kan je met een Ipad?
Dit is een cursus van zes lessen waarin alles over de iPad aan bod komt. Natuurlijk wordt er aandacht besteed aan de standaard apps, foto’s en video, muziek streamen, E-books, Facebook en Skype. Er wordt uitgebreid geoefend, je krijgt handige tips en achtergrondinformatie. De eerste les is dinsdag 7 februari van 9.00 uur tot 11.00 uur.

Klik & Tik
Deze cursus helpt je beter gebruik te maken van de computer en bestaat uit zes lessen. Aan de orde komt: De basis over: typen, klikken en websites bekijken, het internet op over: e-mailen, downloaden en browsers en samen op het web over: sociale netwerken, links en weblogs. Zo kan iedereen die Tweede hands koopjes scoren via internet, bankzaken regelen en een reisje online boeken. De eerste les start op donderdag 2 februari van 9.30 tot 11.00 uur.

Windows 10
Hoor alle nieuwtjes en leer werken met Windows 10. Het startmenu is terug! Alice laat de nieuwe features zien, hoe je kunt navigeren in Edge, hoe je Apps kunt downloaden, hoe je kunt schakelen tussen vensters, automatische focus en nog veel meer. De datum van deze workshop is woensdag 15 maart van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Hoe werkt Facebook?
De workshop Facebook wordt gegeven voor iedereen die wil beginnen met Facebook en de basisbeginselen wil leren zoals: Hoe maak ik een profiel aan en hoe kan ik berichten en foto’s posten. Ook leer je hoe je kan reageren op berichten, ze kunt delen en liken. Deze workshop wordt gegeven op woensdag 12 april van 19.00 tot 21.00 uur.

Belangstellenden kunnen zich opgeven bij de balie of via de website www.zininbibliotheek.nl .

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 17 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17