In de vroege ochtend is het mooi om te hardlopen op de Holterberg. Foto: Martin Pieters.
In de vroege ochtend is het mooi om te hardlopen op de Holterberg. Foto: Martin Pieters. Foto: Martin Pieters

Bereid je voor op de Diepe Hel Holterbergloop

Algemeen

door de Diepe Hel Holterbergloop

HOLTEN - Ter voorbereiding op de Diepe Hel Holterbergloop vindt op zaterdag 15 september de Zonsopkomstloop plaats. Dit is een clinic in de vroege ochtend. De organisatie verwacht dat de derde editie wederom een succes wordt.

Op die zaterdagochtend kunnen alle vroege vogels zich verzamelen om 7.00 uur op de Holterberg. “De clinic of parcoursverkenning wordt geleid door Marian Freriks uit Nijverdal,” vertelt voorzitter Hans Stokvis. Marian is zevenvoudig Nederlands Kampioen hardlopen, met haar bedrijf Runspiration geeft zij diverse trainingen. “Op een autovrij Holterberg met opkomende zon en fluitende vogels is de Zonsopkomstloop mooi om te ervaren.”

Na de training, rond de klok van 8.30 uur gaan alle deelnemers gezamenlijk ontbijten. Woody’s maakt een speciaal uitgebreid hardlopersbuffet met vers fruit tot gebakken ei en verse broodjes. De kosten voor de Zonsopkomstloop inclusief ontbijt en training onder leiding van Marian zijn 14 euro. Inschrijven kan via de website van Diepe Hel Holterbergloop.

Naast de introductie van de Night Run op zaterdagavond wordt er op zondagochtend 28 oktober voor de eerste keer 10 kilometer wandeltocht gehouden. “Slechts één keer per jaar is de weg over de Holterberg tussen Holten en Nijverdal autovrij. Een perfecte gelegenheid om eens heerlijk overheen te wandelen,” aldus Hans. Vooraf of na afloop kunnen wandelaars een ontbijt nuttigen in Holten of Nijverdal. na afloop worden zij vanuit Nijverdal weer teruggebracht met de bus naar het startpunt in Holten. De online inschrijving van de wandeltocht is inmiddels al gestart.

Informatie en inschrijven
Ga voor meer informatie en inschrijven naar de website. Belangstellenden die meer informatie willen kunnen ook een mail sturen naar info@diepehelholterbergloop.nl

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in gisteren
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11