Tijd voor... actie

Algemeen

NIJVERDAL - Eigenaar Frank Timmermans van thee- en koffiewinkel ‘Tijd voor’ in het centrum van Nijverdal hield afgelopen zondag een ludieke actie. Omdat hij het niet eens is met het gemeentelijke beleid over de zondagsopenstelling, ging hij zondag gewoon open.

Frank is tevreden over zijn actie en ziet eventuele acties van de gemeente met vertrouwen tegemoet. “We zijn zondag inderdaad open gegaan en mochten diverse klanten bedienen. Ja, dat weet je van te voren natuurlijk nooit, of er ook werkelijk klanten komen.” Meteen om 11.00 uur stond de media op de stoep en in de loop van de middag kwam wethouder Beintema langs. “Dat was wel een beetje vreemd. Hij constateerde dat de winkel open was en zei dat ik de consequenties wel tegemoet zou zien, ze hadden me gewaarschuwd. Hij wilde niet met mij in gesprek gaan en dat vind ik jammer. Ik wil niet provoceren en de regels aan mijn laars lappen, ik wil in gesprek komen met de gemeente. Wij, want er zijn meer winkeliers in het centrum die graag op zondag open willen, willen zelf beslissen of we op zondag open zijn of niet. Toeristen die hier op vakantie zijn wijken uit naar andere plaatsen, omdat ze hier voor een dichte deur staan. Dat is toch zonde.” Verder voert Frank aan dat er sprake is van een oneerlijke situatie als supermarkten wel op zondag open mogen.

De waarschuwing waar Frank het over had, kwam vrijdag bij de zaak in de vorm van een BOA (Buitengewoon OpsporingsAmbtenaar). “Ik heb geregeld dat ik officieel op zondag open mag, maar zolang er geen echte dialoog mogelijk is, maak ik ze niet wijzer.”

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 11 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11