Getijden herleven in kerk ‘Oalen Griezen’

Algemeen

HELLENDOORN - In de maanden juli en augustus wordt elke woensdag om 12.00 uur een kort middaggebed gehouden in ‘n Oalen Griezen. Het middaggebed valt onder de zogenaamde getijden, zoals die in de kloosters dagelijks gehouden werden en worden. Vandaag de dag hebben veel mensen, buiten de kloosters, behoefte aan een vaste tijd voor verstilling en bezinning. Dat aantal neemt toe.

Onder het motto van de dichter Jan Wit: ‘Wie de getijden verzuimt, wordt door de tijd overspoeld’, verzorgt de kerk in de zomermaanden deze gebeden. Iedereen is van harte welkom in de protestantse kerk aan de Dorpsstraat 39 in Hellendoorn.

Dominee en pastor
De middaggebeden in ‘n Oalen Griezen worden geleid door dominee H. Kroeskop (4 en 25 juli), pastor G. Legtenberg (11 juli en 8 augustus), dominee R.J. Perk (18 juli en 29 augustus) en dominee J.D.Th. Wassenaar (1, 15 en 22 augustus). Er is ook steeds muzikale medewerking. Meer informatie is te verkrijgen bij dominee J.D.Th. Wassenaar, e-mail: Dr.J.D.Th.Wassenaar@hetnet.nl.

De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 14 uur geleden
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 22 uur geleden
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 16 mei, 08:10