Maanwandeling bij Buitencentrum

Algemeen

NIJVERDAL - Een totale maansverduistering is een natuurverschijnsel dat niet vaak te zien is. Op vrijdag 27 juli is dit wel het geval. Sterrenwacht Hellendoorn, IVN Hellendoorn-Nijverdal en het Buitencentrum houden dan een gezamenlijke activiteit.

In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 juli vindt een totale maansverduistering plaats en bij Buitencentrum de Sallandse Heuvelrug besteden ze daar ruim aandacht aan. De avond start met een lezing door de Sterrenwacht Hellendoorn en aansluitend vertelt de boswachter over het belang van duisternis in de natuur en het nachtelijk leven in het bos.

Daarna wandelen deelnemers met een gids door het schemerdonker naar het uitzichtpunt waar met telescopen en verrekijkers de maansverduistering, bij helder weer, goed te zien is.

De avond is verdeeld in twee sessies, van 20.30 tot 23.30 uur en van 21.30 tot 00.30 uur. Beide groepen zien verschillende delen van de maansverduistering.

Meer informatie staat op www.staatsbosbeheer.nl.

Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 12 uur geleden
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 14 uur geleden
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 18 uur geleden
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 20 uur geleden
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 22 uur geleden
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express gisteren
Afbeelding
Column Gerdien op de thee bij André Gorter 2 mei, 19:37
Afbeelding
Taboedoorbrekend: lezing over de menopauze 2 mei, 18:08