Beleef autisme in ABC-circuit

Algemeen

HELLENDOORN/RIJSSEN - Evenmens, informele zorg voor elkaar organiseert vanuit Oase (Ouders Autisme Steunen Elkaar) het ABC (Autisme BelevingsCircuit). Via tien korte opdrachten brengt het ABC je in de gevoelswereld van autisme.

Het Autisme BelevingsCircuit is voor iedereen die autisme wil ervaren en leren kennen. Laat je misleiden door je zintuigen, ontdek wat kan en niet kan, verplaats je even in iemand die autisme heeft. Elke opdracht probeert je mee te nemen in de wereld van autisme met betrekking tot horen, zien, ruiken, voelen en proeven. Dit wordt steeds gekoppeld aan een tip over autismevriendelijkheid.

Autisme BelevingsCircuit
Het ABC vindt plaats op donderdag 27 september bij Edit opleidingen, Reggesingel 44 Rijssen. De inloop is vanaf 19.15 uur, aanvang programma om 19.30 uur. De avond sluit om 22.00 uur. Ze vragen van iedere deelnemer een bijdrage van 5euro.

Er kunnen maximaal 20 deelnemers per avond deelnemen. Bij meer dan 20 aanmeldingen wordt er een volgende bijeenkomst georganiseerd. Je kunt je aanmelden voor het ABC bij Herma Spoolder van Evenmens, telefoonnummer (0548) 63 88 30 of mailen naar hspoolder@evenmens.nl

De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 15 uur geleden
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 20 uur geleden
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07