Laatste open tuindag voor tuinders van de Jipkesbelt

Algemeen

NIJVERDAL - Wie nog een keer wil genieten van de heerlijke sfeer op tuincomplex De Jipkesbelt, kan zaterdag 15 september weer terecht bij tuinvereniging De Jipkesbelt voor de laatste open tuindag van dit seizoen.

En om extra lang te kunnen genieten van deze superzomer, blijven de tuinders tot 16.00 uur aanwezig met hun standjes. Ook een paar ondernemers hebben hun medewerking toegezegd, zodat het een open tuindag wordt met een ‘plusje’. De imkers van bijenvereniging afdeling Nijverdal/Hellendoorn zetten eveneens hun deuren weer open.

Het was een bijzondere zomer vanwege de hitte en de droogte. Op het tuinencomplex werden duizenden liters water versleept in gieters en emmers om verdroging van de gewassen te voorkomen. Sommige gewassen gedijden perfect bij de grote hitte en sommige planten zijn verdord. Het was voor de tuinders dan ook een spannende tijd.

De laatste bijen worden nu geboren en de imker geeft ze kilo’s suiker om de winter door te komen. De aanwezige imkers vertellen hier graag meer over tijdens de open dag, die bij de bijenvereniging tot 13.00 uur duurt. Natuurlijk is er honing te koop. In het bijzonder de Bos- of Waldhoning.

De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 uur geleden
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie gisteren
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 16 mei, 08:10