Afbeelding

Dag van de wetenschap bij Sterrenwacht

Algemeen

NIJVERDAL - Ook dit jaar doet de Sterrenwacht Hellendoorn weer mee aan de Dag van de Wetenschap op zaterdag 6 oktober. Dit is een landelijk evenement van NEMO-Kennislink voor met name de jeugd tussen 8 en 18 jaar. Kom en neem een kijkje achter de schermen van de sterrenwacht en dat deel van de natuurkunde dat in verband staat met astronomie.

Universiteit Twente
Geniet van het fantastische programma dat de Universiteit Twente en de Sterrenwacht Hellendoorn hebben samengesteld. ”Science on Tour” is een verzameling kijk- en doe-experimenten, gebaseerd op verrassende of intrigerende natuur- en scheikundige verschijnselen. Hoe kun je iets laten zweven? Hoe werkt een magnetron? Waarom loopt een ballon gevuld met lucht langzaam leeg? Tijdens een Science on Tour nemen studenten van de Universiteit Twente, kinderen en andere belangstellenden mee op ontdekkingsreis naar de wereld achter de alledaagse dingen om ons heen. De experimenten zijn zodanig vormgegeven dat ze de bezoeker verleiden tot meedoen en vragen stellen.

Astronomische Proefjesfabriek
De vrijwilligers van de sterrenwacht nemen je mee naar de Astronomische Proefjesfabriek, een succesvol en leerzaam “multi proefjesevenement” voor de jeugd. Zo is er een eetbaar zonnestelsel of kijk wat je allemaal kunt doen met laser licht en spiegels. Dat en nog heel veel meer valt allemaal te beleven in de Astronomische proefjesfabriek.

Koepel en Planetarium
Natuurlijk er is gelegenheid om een kijkje te nemen in de grote koepel. Er zijn demonstraties met de telescopen, kijk en luister naar de zon via de zon- en radiotelescopen van de sterrenwacht. Ook het spannende planetarium is open.

Open dag
Op zaterdag 6 oktober is iedereen tijdens de Dag van de Wetenschap van harte welkom bij de Sterrenwacht Hellendoorn van 10.00 tot 14.00 uur. De toegang is gratis.

Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 22 minuten geleden
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 17 uur geleden
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 19 uur geleden
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 23 uur geleden
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei gisteren
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07
Afbeelding
Column Gerdien op de thee bij André Gorter 2 mei, 19:37