Gift voor onderhoud van ‘n Oalen Griezen Hellendoorn

Algemeen

Hellendoorn - Voorzitter van de stichting Noabers van ‘n Oalen Griezen, Tineke van Buren, heeft een cheque van 5000 euro aan kerkrentmeesters Henk Jansen en Riekus Braakman van de Protestantse Gemeente Hellendoorn overhandigd. Deze gift is specifiek bedoeld voor het aanbrengen van zogenaamde schipperstrappen (1000 euro) door vrijwilligers, zodat bezoekers de toren makkelijker en veiliger kunnen beklimmen. Steeds meer groepen en schoolklassen melden zich voor rondleidingen in en rondom de monumentale kerk, zodat dit echt nodig is. Ook is er onderhoud nodig van de leien dakbedekkingen (4000 euro).

Monumentale dorpskerk
De Stichting Noabers van ‘n Oalen Griezen heeft als doel het onderhoud van de monumentale dorpskerk financieel te ondersteunen. Zij krijgen hun financiële middelen door bijdragen van donateurs en giften. Daarnaast organiseren ze activiteiten zoals concerten, lezingen en rondleidingen. De stichting wil ook in 2019 met haar activiteiten het onderhoud en de instandhouding van dit prachtige dorpsmonument financieel ondersteunen.

Giften
Iedereen die de kerk een warm hart toedraagt, kan een gift overmaken op Iban NL77RABO0317262874 t.n.v de Stichting Noabers van ‘n Oalen Griezen. Bijkomend voordeel: deze giften zijn fiscaal aftrekbaar.

De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 3 uur geleden
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 8 uur geleden
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' gisteren
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07