Is dit mooie heuvellandschap nou ontstaan in de ijstijd of was er toch een reus met een enorme zak zand? Loop mee met de gids en wie weet krijg je antwoord op deze vraag.
Is dit mooie heuvellandschap nou ontstaan in de ijstijd of was er toch een reus met een enorme zak zand? Loop mee met de gids en wie weet krijg je antwoord op deze vraag.

Voorjaar, de mooiste tijd om buiten te zijn

Algemeen

Nijverdal - Kom naar het BuitenCentrum de Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer aan de Grotestraat. Het is hét vertrekpunt voor een dag naar buiten. Geniet van de on-Nederlandse vergezichten over de golvende heidevelden en de uitgestrekte bossen tussen Hellendoorn en Holten.

In het verleden vormden schuivend ijs, smeltwater en stuivend zand het landschap. Beleef rust, ruimte en reliëf. Ook dit voorjaar zijn er weer heel veel verschillende activiteiten. In de vakantieperiode staan diverse excursies en activiteiten op de planning. Woensdag 24 april kunt u mee met een geologische excursie. Waren het nu de ijstijden die de Sallandse Heuvelrug gevormd hebben of klopt het verhaal van de reus met de zak met zand. Ga mee en oordeel zelf.
Donderdag 25 april en vrijdag 3 mei is er speciaal voor (groot)ouders en (klein)kinderen een bossafari. Ontdek de natuur eens anders. Wandelen is opeen niet meer saai!
Zondag 28 april is er voor mensen die eens vroeg uit de veren willen een vroege vogelwandeling. Ga mee met een gids en ontdek hoe de vogels het hoogste lied zingen.
Dinsdag 30 april is het werk aan de winkel. Met vereende krachten kan je je eigen vogelhuisje in elkaar timmeren en vervolgens ophangen in de tuin. Misschien dat er dit jaar nog een vogel in gaat broeden.
Houdt u van fietsen ga dan woensdag 1 mei met een gids en ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets. Een tocht van hoog naar laag.
Overdag is de natuur prachtig, maar het is ook een belevenis om eens vroeg of juist tegen de schemering op pad te gaan. Donderdag 2 mei is er ‘s avonds een schemertocht en zondag 5 mei is er gelegenheid voor de vroege vogels om de natuur te zien en horen ontwaken.

Meer informatie
Kortom, er is meer dan genoeg te ontdekken en beleven op de Sallandse heuvelrug. Voor meer informatie over alle activiteiten en aanmelden kunnen belangstellenden terecht op www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/buitencentrum.

Inwendige mens
De Sallandse Heuvelrug biedt bergen aan mogelijkheden, niet alleen grote activiteiten zijn mogelijk. Een speelrijk rondje speelbos of kabouterpad kan ook. En dan hebben we het nog niet over de inwendige mens gehad. Want buitenlucht maakt natuurlijk hongerig en dorstig. Voor de verzorging hiervan en lekker even ontspannen kunnen bezoekers terecht bij ons restaurant BuitenGewoon Lekker.

!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50