De Zweef neemt afscheid van secretaris en penningmeester

Algemeen

Voetbalvereniging De Zweef heeft afscheid genomen van secretaris Bas Kolkman en penningmeester Ewald Wennemers. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering in het clubgebouw aan de Koersendijk.

NIJVERDAL - Bas Kolkman vertrok om persoonlijke redenen na negen jaar bestuurslidmaatschap, waarvan zeven jaar als secretaris. Hij wordt binnen het bestuur opgevolgd door Jan-Pieter van Vree.

Penningmeester Ewald Wennemers had vorig jaar al willen vertrekken, maar boekte nog een jaar bij omdat het bestuur op dat moment geen geschikte opvolger had gevonden. Dat was nu wel zo, zodat hij na zeven jaar de boeken kon overdragen aan een opvolger. Dat is Bart Vrerink die eerder het penningmeesterschap vervulde bij de VV Nijverdal en sinds 2010 lid is van De Zweef.

Naast deze twee mensen nam De Zweef ook afscheid van Linda Slag, die na drie jaar haar functie neerlegde. In haar plaats zijn Melanie Tibbe en Romy van den Heuvel bereid gevonden als aspirant-lid in het bestuur zitting te nemen.

Voorzitter Erik Heuver was na negen jaar aftredend, maar stelde zich beschikbaar voor een vierde periode met nog eens drie jaar voorzitterschap. De aanwezigen hadden daarmee geen probleem en onder applaus was de benoeming een feit. Een herbenoeming was er ook voor bestuurslid Jan Fikken, voorzitter van de sponsorcommissie. Hij begint aan zijn tweede periode bij De Zweef.

De ledenvergadering van de voetbalclub had verder een soepel verloop. Ondanks een heel krappe begroting hoefde de contributie niet omhoog. Duidelijk werd wel dat als de club noodzakelijke vervangingen (ketels, dak) niet langer kan uitstellen, de financiële situatie nijpend kan worden.

Verder werd bekend dat de club gaat sparen voor het 100-jarig bestaan in 2020. Een jubileumcommissie is al enige tijd bezig met de voorbereidingen van het feest. Op het programma staan onder meer de presentatie van een lijvig boek over de geschiedenis van de club, een receptie, reünie, opvoering van een revue in het ZINiN theater, tentoonstelling in het gemeentehuis, feestavonden en activiteiten voor de jeugd.

Om al deze activiteiten te kunnen betalen, zo bedacht de jubileumcommissie, kunnen mensen gaan sparen. De actie komt erop neer dat iedereen wordt uitgenodigd 100 euro of meer te sparen voor het feest. Voor dat bedrag krijgt men ook wat terug, zoals toegang tot alle feestelijkheden en korting op het jubileumboek. Elke spaarder krijgt bovendien een exclusieve jubileumpenning in luxe opbergdoos. Gespaard kan worden in termijnen of in één keer. Zie ook de website: www.dezweef.nl.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 7 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11