Kinderen ontdekken en beleven van alles met hun (groot)ouders, tijdens de bossafari op de Sallandse Heuvelrug.
Kinderen ontdekken en beleven van alles met hun (groot)ouders, tijdens de bossafari op de Sallandse Heuvelrug.

Bossafari en andere activiteiten op de Sallandse Heuvelrug

Algemeen

Nijverdal - Wie durft donderdag 1, 8 of 22 augustus mee op bossafari? Tijdens deze bossafari gebruik je al je zintuigen en doe je leuke opdrachten en spelletjes. Dus trek een paar stevige schoenen aan en ga mee op safari.

De safari start om 14.00 uur bij BuitenCentrum de Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281. De bossafari is een ontdektocht speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders.

Ontdek en beleef samen met je (klein)kind(eren) vanaf 6 jaar het bos van de Sallandse Heuvelrug. In een groep met gids van Staatsbosbeheer ga je op pad en je zult versteld staan van wat er allemaal te zien, ruiken en ontdekken valt. Echt ver lopen doen we niet, maar er is heel veel te ontdekken en beleven.

De tocht duurt ongeveer twee uur en de kosten zijn 5 euro per deelnemer. Van te voren graag aanmelden via de website van Staatsbosbeheer.

Fietsexcursie
Maak woensdag 31 juli met een gids een fietstocht en ontdek de hoogteverschillen in het landschap. Rond de Sallandse Heuvelrug is een grote afwisseling in landschaptypes, van bos en heide tot landbouwgronden en rivieren. De Sallandse Heuvelrug staat bekend om haar grote golvende heidevelden, uitgestrekte bossen en vergezichten. In een ver verleden vormden schuivend ijs, smeltwater en stuivend zand het landschap. Niet alleen de natuur maar ook de mens heeft zo zijn sporen nagelaten. De oudste sporen dateren van vijfduizend jaar geleden.

De huidige aanblik van het gebied is vooral in de laatste eeuwen ontstaan. Zandverstuivingen veroorzaakt door overbegrazing van heidevelden, werden begin vorige eeuw beteugeld door het aanplanten van bos. Ook vandaag de dag drukt de mens een stempel op de Sallandse heuvelrug en de gebieden aan de voet van de berg.

De fietstocht van ongeveer 15 kilometer gaat langs en over de Sallandse heuvelrug. We verwachten er ongeveer twee uur over te doen. Soms is het stevig trappen de bult op, maar het wordt afgewisseld met heerlijke rustige stukken over vlakke gedeelten. Het belooft een boeiende fietstocht door een afwisselend landschap te worden. Voor onderweg krijgt u een flesje drinken en een koek mee, dit is bij de prijs inbegrepen.

De start is om 14.00 uur bij het BuitenCentrum aan de Grotestraat 281 en de kosten zijn 5 euro voor volwassenen en 3,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. Dit is inclusief een flesje drinken en wat lekkers.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Staatsbosbeheer: www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/bossafari-sallandse-heuvelrug.

De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg gisteren
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07