Ontmoeten en nieuwe Alpha-cursus

Algemeen

Daarlerveen - Aan het einde van de zomervakantie, op zondag 25 augustus houdt de evangelisatiecommissie van ‘De Schoof’ en ‘De Kruiskerk’ een ontmoetingsdienst in Daarlerveen. Ze beginnen om 17.00 uur in de sporthal (ingang vanaf Spoorstraat). Waarom in de sporthal? Aan deze ontmoetingsdienst werkt de Vakantie Bijbel Week mee.

Alles staat dan klaar en de sporthal is feestelijk aangekleed. Voorganger is ds. M.A. Bos. Het thema is ‘SchatRijk!’ Na afloop is er koffie, thee, fris en broodjes. De toegang is gratis, wel wordt er een collecte gehouden voor het evangelisatiewerk en de Vakantie Bijbel Week. Er is veel samenzang en de VBW en Fleur & Isabel zullen medewerking verlenen aan deze ontmoetingsdienst. De kinderen leren tijdens de VBW diverse liedjes, die wij ook in deze dienst gaan zingen. Bram & Janine Lemans uit Vriezenveen zullen alles begeleiden en ook voor ons en met de kinderen zingen. Door deze gezamenlijke ontmoetingsdienst komt de jaarlijkse slotavond van de VBW en middagdienst in ‘De Kruiskerk’ en de avonddienst in ‘De Schoof’ te vervallen.

Alpha cursus
Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers over interessante onderwerpen. Alpha is voor iedereen. Heb je vragen over het leven of het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen. Op Alpha denk je samen na over diverse inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontdekt leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis.

Gezamenlijke maaltijd
Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Er zijn 10 Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-etmaal op een mooie locatie. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal.

Onderwerpen
Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:
• Is er meer?
• Wie is Jezus?
• Bidden: waarom en hoe?
• De Bijbel lezen: waarom en hoe?
• Hoe zit het met de kerk?
Zin in een nieuwe uitdaging? Meld je aan, je bent van harte welkom!

Start cursus
De nieuwe Alpha-cursus begint op maandag 9 september. Deelnemers komen vanaf dan 10 avonden bij elkaar in ‘De Schoof’ aan de Brugstraat 10. Op een ontspannen manier gaan ze ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Om 19.00 uur beginnen ze met een gezellige maaltijd en ze sluiten de avond rond 21.30 uur af.

Informatie en opgeven
Ben je enthousiast geworden? Voor meer informatie en opgave kun je een mail sturen naar alphaindaarlerveen@gmail.comj. De organisatie neemt dan contact met je op.

!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50