Ontmoeten en nieuwe Alpha-cursus

Algemeen

Daarlerveen - Aan het einde van de zomervakantie, op zondag 25 augustus houdt de evangelisatiecommissie van ‘De Schoof’ en ‘De Kruiskerk’ een ontmoetingsdienst in Daarlerveen. Ze beginnen om 17.00 uur in de sporthal (ingang vanaf Spoorstraat). Waarom in de sporthal? Aan deze ontmoetingsdienst werkt de Vakantie Bijbel Week mee.

Alles staat dan klaar en de sporthal is feestelijk aangekleed. Voorganger is ds. M.A. Bos. Het thema is ‘SchatRijk!’ Na afloop is er koffie, thee, fris en broodjes. De toegang is gratis, wel wordt er een collecte gehouden voor het evangelisatiewerk en de Vakantie Bijbel Week. Er is veel samenzang en de VBW en Fleur & Isabel zullen medewerking verlenen aan deze ontmoetingsdienst. De kinderen leren tijdens de VBW diverse liedjes, die wij ook in deze dienst gaan zingen. Bram & Janine Lemans uit Vriezenveen zullen alles begeleiden en ook voor ons en met de kinderen zingen. Door deze gezamenlijke ontmoetingsdienst komt de jaarlijkse slotavond van de VBW en middagdienst in ‘De Kruiskerk’ en de avonddienst in ‘De Schoof’ te vervallen.

Alpha cursus
Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers over interessante onderwerpen. Alpha is voor iedereen. Heb je vragen over het leven of het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen. Op Alpha denk je samen na over diverse inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontdekt leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis.

Gezamenlijke maaltijd
Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Er zijn 10 Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-etmaal op een mooie locatie. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal.

Onderwerpen
Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:
• Is er meer?
• Wie is Jezus?
• Bidden: waarom en hoe?
• De Bijbel lezen: waarom en hoe?
• Hoe zit het met de kerk?
Zin in een nieuwe uitdaging? Meld je aan, je bent van harte welkom!

Start cursus
De nieuwe Alpha-cursus begint op maandag 9 september. Deelnemers komen vanaf dan 10 avonden bij elkaar in ‘De Schoof’ aan de Brugstraat 10. Op een ontspannen manier gaan ze ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Om 19.00 uur beginnen ze met een gezellige maaltijd en ze sluiten de avond rond 21.30 uur af.

Informatie en opgeven
Ben je enthousiast geworden? Voor meer informatie en opgave kun je een mail sturen naar alphaindaarlerveen@gmail.comj. De organisatie neemt dan contact met je op.

De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 20 uur geleden
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! gisteren
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07