Al 40 jaar lopen vele wandelaars de Amortocht van Wandelsportvereniging Haarle.
Al 40 jaar lopen vele wandelaars de Amortocht van Wandelsportvereniging Haarle.

Amor leeft nog, met de 40e Amortocht

Algemeen

Haarle - Er is feest in Haarle op zaterdag 5 en zondag 6 oktober. Een jubileum voor Wandelsport Haarle, want zij organiseren voor de 40e keer de Amortocht.

Vanuit Amor in ‘t Kuuk’nhok werd in 1979 de eerste gehouden. Bij het feest ‘s avonds was overdag nog wel tijd over, om een wandeltocht te houden. Een aantal jaren nam de avondvierdaagsecommissie dit op zich. Met een aantal wandelaars, die toen al in Nijmegen liepen, werd een vereniging opgericht. Eerst onder de vlag van de K.P.J., daarna zelfstandig onder Wandelsport Haarle.
Allerlei plaatsen rondom Haarle hebben als startplaats gefungeerd. Nu dus voor de 40e keer vanuit het dorp Haarle. De vereniging telt inmiddels 270 leden, waaronder 3 ereleden die vanaf het begin, dus inmiddels ook 40 jaar (en nog steeds) zeer actief betrokken zijn bij het organiseren van de Amortocht. En het is de enige wandelvereniging in de gemeente Hellendoorn.
Het jubileum wordt zaterdag 5 oktober om 7.45 uur ‘geopend’ bij café ‘de Droadnagel’, door een Haarlenaar die voor de 40e keer de Amortocht loopt.

Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 58 minuten geleden
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 uur geleden
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 6 uur geleden
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 8 uur geleden
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 11 uur geleden
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 12 uur geleden
Afbeelding
Column Gerdien op de thee bij André Gorter gisteren
Afbeelding
Taboedoorbrekend: lezing over de menopauze 2 mei, 18:08