‘2 Shot Swing’ knalt bij Café De Budde

Algemeen

door Annemieke van Ipenburg

Nijverdal - Na een lange stilte, laat de band ‘2 Shot Swing’ zaterdag 26 oktober weer van zich horen. Ze spelen dan het dak eraf bij Café De Budde.

“Door een blessure van onze bassist Marco konden we maanden niet spelen,” vertelt Richard Freie, zanger van de band. “Na zolang uit de running geweest te zijn, staan we nu echt weer te popelen om te gaan knallen.”

Jaren ‘70 en ‘80
De band speelt een mix van pop, rock, funk en blues uit eind jaren ‘70/begin jaren ‘80. “We spelen niet die hele bekende songs, maar zeker wel herkenbare nummers. Van die ‘o ja’ nummers van bijvoorbeeld Boz Scaggs, Mothers Finest, Toto, Bad Company en nog vele anderen. Gevoelige ballads, poppy songs en het wat stevigere bluesrock-werk maar ook bekendere Top 2000 songs zullen voorbij komen. Het is in ieder geval groovy genoeg om er een leuke, muzikale avond van te maken.”

Ervaren muzikanten
De leden van de band, Jan Niewold, Marco de Jong, Richard Freie en Stef Hoekjen zijn allemaal ervaren muzikanten die elkaar al jaren kennen. Het was eigenlijk niet meer dan logisch dat ze samen een band vormden. Ze verheugen zich er nu op de altijd gezellige ‘Budde-bandavondjes’ te doen herleven.

Nieuw repertoire
Dat ze niet konden optreden, betekent niet dat de mannen stil hebben gezeten. Het was een uitgelezen moment nieuwe nummers uit te zoeken en toe te voegen aan hun speellijst. “Een paar weken geleden stonden we op het podium in Utrecht, bij onze ‘stamkroeg’ Café Kanaalzicht. Dat is altijd een geweldig feest. Hier in Nijverdal en Hellendoorn spelen is geweldig gaaf, maar dat is toch weer even anders. Maar goed, daar speelden we voor het eerst ons nieuwe repertoire. Man, wat een heerlijk positieve reacties kregen we daar!” Richard is er van overtuigd dat het optreden bij De Budde minstens zo’n gezellig feest wordt. “Het is gewoon heerlijk samen muziek te maken en mensen te zien genieten.”

Het optreden van ‘2 Shot Swing’ in Café De Budde aan de Grotestraat 167 begint zaterdag 26 oktober om 22.00 uur. Iedereen mag gratis naar binnen.

Wil op de hoogte blijven van alle optredens van de band, volg ze dan op facebook: www.facebook.com/twoshotswing. Hier vind je ook alle overige informatie over het wel en wee van de bandleden van ‘2 Shot Swing’.

Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 2 uur geleden
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 14 uur geleden
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 uur geleden
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 21 uur geleden
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 23 uur geleden
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES gisteren
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 16 mei, 08:00
Afbeelding
Column: Achteraf... 15 mei, 20:15