Memory Vrijheidsmuseum krijgt expositie Rode Kruis

Algemeen

Nijverdal - Het gerenoveerde MEMORY Vrijheidsmuseum in Nijverdal krijgt een vaste expositie van het Nederlandse Rode Kruis. Het museum is maandag 28 oktober opnieuw geopend, na een grote renovatie, door Arie Slob, Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media. Vanaf de opening is de expositie ‘Humanity Tour’ van het Rode Kruis te zien.
De Humanity Tour gaat over de keuzes die hulpverleners dagelijks moeten maken en de dillema’s die zij tegen komen. De bezoekers van de expositie kunnen door deze expositie zelf ervaren hoe het is om in de schoenen te staan van de hulpverleners. Het MEMORY Vrijheidsmuseum belicht met haar vaste exposities De hulporganisatie wil door deze expositie bijdragen aan de bewustwording rondom de dillema’s van hulpverleners en zorgen voor meer respect en hulpbereidheid in de samenleving. Voorbeelden zijn te zien tijdens de expositie.
Het MEMORY Vrijheidsmuseum is een centraal punt in de provincie Overijssel als het gaat om de Tweede Wereldoorlog, maar ook een centraal punt veteranen om samen te komen binnen de provincie. Met de vaste expositie van het Rode Kruis wordt een verbinding gemaakt tussen het heden en verleden. Hoe kunnen we de lessen van de geschiedenis over vrijheid toepassen op vandaag?

Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 1 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 11 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13