Memory Vrijheidsmuseum krijgt expositie Rode Kruis

Algemeen

Nijverdal - Het gerenoveerde MEMORY Vrijheidsmuseum in Nijverdal krijgt een vaste expositie van het Nederlandse Rode Kruis. Het museum is maandag 28 oktober opnieuw geopend, na een grote renovatie, door Arie Slob, Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media. Vanaf de opening is de expositie ‘Humanity Tour’ van het Rode Kruis te zien.
De Humanity Tour gaat over de keuzes die hulpverleners dagelijks moeten maken en de dillema’s die zij tegen komen. De bezoekers van de expositie kunnen door deze expositie zelf ervaren hoe het is om in de schoenen te staan van de hulpverleners. Het MEMORY Vrijheidsmuseum belicht met haar vaste exposities De hulporganisatie wil door deze expositie bijdragen aan de bewustwording rondom de dillema’s van hulpverleners en zorgen voor meer respect en hulpbereidheid in de samenleving. Voorbeelden zijn te zien tijdens de expositie.
Het MEMORY Vrijheidsmuseum is een centraal punt in de provincie Overijssel als het gaat om de Tweede Wereldoorlog, maar ook een centraal punt veteranen om samen te komen binnen de provincie. Met de vaste expositie van het Rode Kruis wordt een verbinding gemaakt tussen het heden en verleden. Hoe kunnen we de lessen van de geschiedenis over vrijheid toepassen op vandaag?

Afbeelding
Voorstelling ‘Hoopvol’ in Openluchttheater 2 uur geleden
Afbeelding
Gerben Löwik Classic gaat langs mooiste plekjes 5 uur geleden
Afbeelding
De mooiste plekken in het hart van Overijssel 8 uur geleden
Afbeelding
Uitreiking Cultuurprijs aan actrice Johanna ter Steege 21 uur geleden
Afbeelding
Waterpolozussen terug bij Het Ravijn 23 uur geleden
Afbeelding
Gratis inzameling van plastic verpakkingen en glas voor organisaties en bedrijven 16 mei, 14:06
Afbeelding
Nijverdals Mannenkoor huldigt jubilarissen 16 mei, 12:01
Afbeelding
Reflectie van ChristenUnie op plannen Koestraat 16 mei, 09:54