Jarno Dijkstra is dé ‘overige sporter’ van Hellendoorn

Algemeen

Vanwege de sportverkiezing in de gemeente Hellendoorn is Jarno Dijkstra deze week aan de beurt. Als motorwegracer valt hij in de categorie ‘overige sporten’. Waarom Jarno in deze categorie viel en niet bijvoorbeeld in dé sportman categorie legt de stichting Sportverkiezing Hellendoorn over twee weken uit.

door Annemieke van Ipenburg/Tekststroom

Hellendoorn - Jarno is nog niet zo gek lang bezig met wegracen, vertelt hij. “Ik ben vorig jaar begonnen, alleen met mijn broer. Ik had een motortje gekocht en deed een beetje mee aan vrije wedstrijden. Wel op het circuit, maar met een ‘gewone’ wegmotor. Dat beviel zo goed dat ik een racemotor kocht en zo van het een in het andere kwam. Mijn kameraden kregen de smaak te pakken en gingen mij helpen. Het was al snel een en al gezelligheid!” Hij lacht erbij. “Natuurlijk werken we ook hard, maar de gezelligheid is toch nog onze belangrijkste drijfveer.”

Teampresentatie

“Half maart doen we hier bij huis de teampresentatie. Dan is alles spik en span, nodigen we alle sponsoren en andere betrokkenen uit en maken er een leuk feestje van. Aan het eind van het seizoen doen we dat nog een keer, om iedereen te bedanken. En ze waarderen het allemaal enorm. Het is echt mooi om te zien hoe het hier leeft. Naast de wat grotere sponsoren en alle mensen die zo hand- en spandiensten verlenen, hebben we een ‘Club van 50’, allemaal mensen uit het dorp en de vriendengroep die een paar tientjes sponsoren en er zo met z’n allen voor zorgen dat we door kunnen gaan. Dat is zo gaaf.”

Het wegracen lijkt in Nederland niet heel groot met maar één echt circuit, maar er is wel een nationale competitie. “We rijden bijna alle wedstrijden op het circuit van Assen en een paar op een circuit in Duitsland. De dertig racers die elke wedstrijd aan de start staan ken ik inmiddels redelijk goed en ik weet wel een beetje waar ze echt goed in zijn, maar toch is het niet zo dat ik daardoor makkelijk van ze kan winnen. Je bent toch altijd afhankelijk van de omstandigheden, het weer, is de baan nat of droog. Eén moment niet opletten en je ligt in het zand, of het gras, net wat er naast de baan ligt... Maar dat houdt het wel spannend en uitdagend. We hadden vorig jaar een donders mooi jaar en dat ik dan gelijk in aanmerking kom voor de Sportverkiezing en in mijn categorie win, is geweldig.”

Jarno Dijkstra...

...ziet op 45-jarige leeftijd zijn jongensdroom in vervulling gaan: hij gaat wegracen. Met een supersnelle Suzuki GSX 1000 sleept hij op het circuit van Assen de ONK Sportcup 1000 in de wacht. Iedereen wist wel dat hij talent had, maar hij kon het tot vorig jaar niet bewijzen.

Afbeelding
Column Gerdien op de thee bij André Gorter 9 uur geleden
Afbeelding
Taboedoorbrekend: lezing over de menopauze 11 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Nijverdal FOTO'S 15 uur geleden
Afbeelding
Ridderstrijd geopend 18 uur geleden
Afbeelding
Groei en Bloei Salland houdt Lentefair 20 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 21 uur geleden
Afbeelding
Laat de dagelijkse sleur van je afglijden: Geniet van een avond vol humor! 1 mei, 19:36
Afbeelding
Stap in de wereld van Juf Roos en Gijs voor een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! 1 mei, 12:15