NKC’51 1 is dé sportploeg van de gemeente Hellendoorn

Algemeen

Vorige week stond Frank Hosmar op deze plek in de schijnwerper. Vandaag is het de beurt aan het eerste team van korfbalvereniging NKC’51. Zij wisten in het seizoen 2018/2019 maar liefst twee keer ongeslagen kampioen te worden in hun klasse, zowel op het veld als in de zaal. Hoe vinden zij het dat ze nu dé Sportploeg van de gemeente Hellendoorn zijn?

door Annemieke van Ipenburg/Tekststroom

Nijverdal - Ik spreek met trainer Gert Schorn en Amy Ellenbroek en Remy Essers. Amy is nu aanvoerster en speelster van 1, Remy was vorig jaar aanvoerder en is nu gestopt. Alle drie zien ze deze verkiezing als een blijk van waardering. “Het is niet alleen een waardering voor de spelers en mij als trainer,” zegt Gert. “Het is een waardering voor de hele selectie (het eerste en tweede team vormen samen de selectie-red.), de technische staf en alle anderen die erbij betrokken zijn. Neem bijvoorbeeld de supportersvereniging die allerlei ludieke sfeeracties bedacht om zoveel mogelijk publiek bij de wedstrijden te krijgen.” Of, zoals het bestuur zei, de hele vereniging heeft vorig jaar meegeleefd en het succes zien ontstaan, dus deze prijs is iets waar alle NKC-ers trots op mogen zijn.

“Voor ons als spelers is het natuurlijk een eer deze prijs te winnen,” zegt Remy. “We zijn al een keer eerder genomineerd geweest en toen hebben we helaas niet gewonnen. Vorig seizoen hebben we iets uitzonderlijks gepresteerd als team. Als je alle wedstrijden ongeslagen blijft, is dat iets unieks. Dat zal niet gauw weer gebeuren. Wij waren als team al uitzonderlijk trots op deze prestatie en wat is dan mooier dan buiten de vereniging om ook deze waardering te krijgen.” Amy is het hier mee eens. “De prestatie van afgelopen seizoen was natuurlijk erg goed voor het teamgevoel. We waren en zijn een heel hechte groep met elkaar. Met ook nog het kampioenschap van het tweede team konden we amper beter presteren. Dit heeft zeker zijn uitwerking op de sfeer in de selectie. Twee kampioenschappen betekent wel dat we zowel op het veld als in de zaal een niveau hoger spelen. Daardoor gaat het dit seizoen een stukje lastiger en moeten we er harder voor werken. Maar de sfeer in de selectie blijft goed.”

“Ik heb nog een jaar bijgetekend, omdat ik het inderdaad heel erg naar m’n zin heb,” zegt Gert bevestigend. “Het veel voor elkaar over hebben en het gunnen, maakt de selectie tot een bijzonder en goed team!”

Korfbal in Nijverdal

NKC’51 is nu samen met Amicitia uit Vriezenveen de hoogst spelende ploeg in de regio en hoopt dit de komende jaren te blijven, zodat ze zowel prestatiegericht als recreatief korfbal op verschillende niveaus kunnen blijven aanbieden aan sporters van alle leeftijden.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 8 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17