Evenmens laat mensen zonder autisme kennismaken met autisme en brengt lotgenoten met elkaar in contact.
Evenmens laat mensen zonder autisme kennismaken met autisme en brengt lotgenoten met elkaar in contact. Foto:

Beleef autisme in ABC-circuit

Algemeen

Nijverdal - Evenmens, informele zorg voor elkaar organiseert vanuit Oase (Ouders Autisme Steunen Elkaar) het Autisme Belevings Circuit. Via tien korte opdrachten brengt het ABC je in de gevoelswereld van autisme.

Het Autisme Beleving Circuit is voor iedereen die autisme wil ervaren en leren kennen. Elke opdracht neemt je mee in de wereld van autisme met betrekking tot horen, zien, ruiken, voelen en proeven. Naderhand worden de opdrachten besproken en tips gedeeld. Daarnaast geeft een ervaringsdeskundige tips en vertelt over wat ASS voor haar betekent. Iedereen uit de gemeente Hellendoorn, Raalte, Olst-Wijhe, Ommen, Twenterand, Wierden en Rijssen-Holten is welkom. In het najaar van 2019 zijn er vier bijeenkomsten. Op 17 september in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal, 3 oktober in Kerkelijk centrum de Kern in Ommen, 9 oktober in Kulturhus Trefpunt in Heeten en 12 november in Het Ontmoetingscentrum in Wierden. U kunt zich aanmelden bij Evenmens, informele zorg voor elkaar via 0548 638830 of hspoolder@evenmens.nl. Inloop is vanaf 19.15, het programma begint om 19.30 uur. Kosten zijn 5 euro per persoon.

Lotgenotengroepen
Evenmens biedt ook lotgenotengroepen voor ouders van kinderen met autisme, om samen in gesprek te gaan over de thuissituatie en/of over hoe het met je gaat. In een gezellige en ongedwongen sfeer kun je bij ons mensen ontmoeten die jou begrijpen en steunen.

Op dit moment hebben ze lotgenotengroepen in Nijverdal, Rijssen, Twenterand, Olst en Wijhe. Kijk voor meer informatie hierover op www.evenmens.nl.

Afbeelding
Voorstelling ‘Hoopvol’ in Openluchttheater 2 uur geleden
Afbeelding
Gerben Löwik Classic gaat langs mooiste plekjes 5 uur geleden
Afbeelding
De mooiste plekken in het hart van Overijssel 8 uur geleden
Afbeelding
Uitreiking Cultuurprijs aan actrice Johanna ter Steege 20 uur geleden
Afbeelding
Waterpolozussen terug bij Het Ravijn 23 uur geleden
Afbeelding
Gratis inzameling van plastic verpakkingen en glas voor organisaties en bedrijven 16 mei, 14:06
Afbeelding
Nijverdals Mannenkoor huldigt jubilarissen 16 mei, 12:01
Afbeelding
Reflectie van ChristenUnie op plannen Koestraat 16 mei, 09:54