Afbeelding
Foto: Jeanmarie Adam

Mooie NK-scores voor Advendo Nijverdal

Algemeen

Nijverdal - In het weekend van 14 en 15 december vonden het Nederlands Kampioenschap twirlen plaats in Almere. Advendo nam deel met één teamonderdeel en vijf solistenonderdelen.

Het jeugdteam dat onder leiding staat van Marlynn Beunk heeft zaterdag 14 december een mooie routine laten zien met het thema Wicky de Viking. De meiden hebben het fantastisch gedaan en zijn vijfde van Nederland geworden.

Diezelfde dag mocht Marlynn zelf ook de vloer op met haar solo dance in de intermediate-categorie. Dit is een moeilijke categorie waarin Marlynn dit jaar voor het eerst mocht uitkomen. Ze heeft hierin een twintigste plek behaald.

Zondags deden Lisette de Jonge - Westhuis en Kyara Beunk mee in de categorie 2-baton. Voor Kyara was dit de eerste keer dat ze met een solo-onderdeel op het NK mocht staan. Ze werd tiende in haar categorie en in de seniorcategorie werd Lisette achtste.

Marlynn deed met twee onderdelen mee op de zondag: super-X-strut en 1-baton. Met 1-baton werd ze zondag als tweede gerankt, maar omdat de scores van de voorronde ook meetelden, eindigde ze op de vierde plek. Met strut, een nieuw onderdeel voor Marlynn, werd ze zevende.

Nu volgt er een korte winterstop voor de twirlmeiden en in februari begint het nieuwe wedstrijdseizoen weer.

Afbeelding
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 19 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17